Χρυσή Αυγή: Τα αιτήματα των κατηγορουμένων μπλοκάρουν την ανάκριση

«Μπλόκο» στην ολοκλήρωση της ανάκρισης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής βάζουν τα αλλεπάλληλα αιτήματα των κατηγορουμένων . Αν και η ανάκριση της υπόθεσης έχει, ουσιαστικά, ολοκληρωθεί οι δικαστικές λειτουργοί δεν μπορούν να κλείσουν τη δικογραφία και να τη στείλουν στο Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα αποφασίσει για την τύχη των κατηγορουμένων καθώς και ποιοι θα καθίσουν στο εδώλιο. Αυτό συμβαίνει γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, δέκα από τους κατηγορούμενους έχουν καταθέσει προσφυγές ζητώντας είτε την αποφυλάκιση τους είτε την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί.

Έτσι, για να κηρύξουν το πέρας της ανάκρισης οι δικαστικές λειτουργοί θα πρέπει να κριθούν, στο σύνολό τους, τα αιτήματα που εκκρεμούν - και αν δεν κατατεθούν νέα- να καλέσουν τους δεκάδες δικηγόρους υπεράσπισης να υπογράψουν και η δικογραφία να πάρει το δρόμο της. Ωστόσο, όπως τόνιζε αρμόδια πηγή, και σε αυτό το στάδιο οι κατηγορούμενοι έχουν το δικαίωμα από το νόμο να προσφύγουν και πάλι με νέα αιτήματα.

Νομικοί κύκλοι, εκτιμούν ότι οι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να καθυστερήσουν τη δίκη τους, εκμεταλλευόμενοι το κενό του νόμου που τους δίνει τη δυνατότητα να καταθέτουν αιτήματα χωρίς περιορισμό. Μάλιστα, μπορούν να επανέρχονται με προσφυγές ακόμη και με αιτήματα το περιεχόμενο των οποίων έχει κριθεί και απορριφθεί. Οι κατηγορούμενοι φαίνεται πως έχουν πρόθεση, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, να ροκανίσουν το χρόνο ώστε να μην ολοκληρωθεί η δίκη πριν τη λήξη των 18μήνων προσωρινής κράτησης.

Ποια θα είναι η συνέχεια θα φανεί τις επόμενες ημέρες , ωστόσο, πρέπει να υπενθυμίσουμε πως οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση φτάνουν τους 80, από τους οποίους στη φυλακή έχουν οδηγηθεί οι 30 με τα πρώτα 12μηνα προσωρινής κράτησης να συμπληρώνονται στις αρχές Οκτωβρίου.