Συνιστώσα : “Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ είναι η μόνη λύση”

Σοσιαλιστική συγκυβέρνηση ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη λύση, σύμφωνα με την εφημερίδα που εκδίδει η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ. Η εφημερίδα αναλύει τα αποτελέσματα των εκλογών και διαπιστώνει ότι η μόνη λύση είναι η σοσιαλιστική συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ.

Όπως άλλωστε σημειώνεται σε ανάλυση του μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Σταμάτη Καραγιαννόπουλου: "Για να αξιοποιηθούν όμως αυτές οι αντικειμενικές τάσεις θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να υιοθετήσουν την κατάλληλη πολιτική. Η αναπόφευκτη τάση συσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ όσο πλησιάζουμε στις εθνικές εκλογές και η σαφής ανοδική τάση του ΚΚΕ πρέπει να επιταχυνθούν και να δώσουν μια σοσιαλιστική λύση εξουσίας για τους εργαζόμενους. Το σύνθημα για μια σοσιαλιστική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ θα πρέπει να μπει στην πρώτη γραμμή της πάλης μέσα στο κίνημα της εργατικής τάξη και της νεολαίας.
Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, δείχνουν ότι με μια μικρή ενίσχυση των δύο κομμάτων, που θα μπορούσε να προκύψει μόνο και με την αναγγελία της δημιουργίας ενός τέτοιου μετώπου για την εξουσία, η αριστερή συγκυβέρνηση θα μπορούσε να γίνει μια πολιτική πραγματικότητα και με την αξιοποίηση του υφιστάμενου εκλογικού νόμου να οδηγήσει σε μια σταθερή κυβέρνηση, η οποία με την κινητοποίηση, τον δημοκρατικό έλεγχο και την ενεργή στήριξη του εργαζόμενου λαού θα μπορούσε να αρχίσει την ανατροπή του καπιταλισμού στη χώρα, κοινωνικοποιώντας τους βασικούς μοχλούς της οικονομίας".