Τσίπρας: Θα πάρουμε το… πρωτάθλημα στον Πειραιά

Με το σύνθημα “ήρθε η ώρα της Αριστεράς” πραγματοποιήθηκε απόψε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, όπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρης Γαβρίλης και Παναγιώτης Χατζηπέρος και ο υποψήφιος δήμαρχος Θ.Δρίτσας.

“Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μη θρηνήσουμε άλλον Παύλο Φύσσα, άλλον Έλληνα ή μετανάστη δολοφονημένο, κακοποιημένο, κυνηγημένο από τις ορδές της εγκληματικής συμμορίας. Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μίλησε επίσης για νέο μνημόνιο που έχει έτοιμο η κυβέρνηση και έκανε λόγο για ξεπούλημα των πάντων. “Εκτός από τους επίδοξους ιδιοκτήτες του λιμανιού και εκείνους που για χρόνια λυμαίνονται τον Πειραιά με τους κομματικούς στρατούς υπάρχει και ο Πειραιάς των αγωνιστών. Θα πάρουμε αυτό το πρωτάθλημα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η συγκυβέρνηση δεν έχει σκοπό να φύγει από μόνη της, όσο κι αν η λαϊκή κατακραυγή έχει κουρελιάσει την όποια νομιμοποίησή της “και απόδειξη αποτελεί το μεσοπρόθεσμο που ψήφισαν σήμερα στη Βουλή και εμφάνισαν ως οδηγό απελευθέρωσης από τα μνημόνια, ενώ δεν είναι παρά οδηγός βαθύτερης υποδούλωσης”.

Από την πλευρά της, η Ρένα Δούρου σχολίασε πως “οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, καθώς και ο άνθρωπός τους στην Αττική, ο απερχόμενος περιφερειάρχης, δεν θέλουν να ακούσουν τη φωνή των πολιτών, γιατί απλά τη φοβούνται. Όπως άλλωστε φάνηκε και από τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βενιζέλου. Φοβούνται και εκβιάζουν. Απειλούν για να εξαγοράσουν λίγο χρόνο παραμονής στην εξουσία. Να κλείσουν όλα τα χρυσά ντιλ σε βάρος των πολιτών και υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων”.

Ο Θοδωρής Δρίτσας στην ομιλία του δήλωσε πως ο Πειραιάς αναζητά το νέο του πρόσωπο. Άνεργοι, φτωχοί, επιχειρηματίες κατεστραμμένοι, μαγαζιά κλειστά, πολίτες χωρίς κοινωνική προστασία συνθέτουν την εικόνα του Πειραιά, υπογράμμισε, και πρόσθεσε ότι την ίδια ώρα το λιμάνι διακινεί ένα τεράστιο πλούτο που συγκεντρώνεται ολοένα και σε λιγότερα χέρια.

“Είμαστε εδώ για να δώσουμε μια μάχη νικηφόρα. Ο Πειραιάς θα νικήσει”, διεμήνυσε ο κ. Δρίτσας.