Κούλογλου: Να παραιτηθεί ο δήμαρχος Ελληνικού

Να παραιτηθεί ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης, ζητάει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του: "O δήμαρχος Αργυρούπολης-Ελληνικού έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο δήμο του, αλλά μετά το θανατηφόρο ατύχημα στο Λούνα Παρκ θα έπρεπε να είχε υποβάλλει την παραίτηση του. Τις δικαιολογίες που ανέπτυξε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο κ. Κορτζίδης, θα μπορούσαν να επικαλεστούν κυβερνητικοί υπεύθυνοι σε όλο τον κόσμο που καλούνται να πάρουν θέση μετά από ανάλογες μεγάλες ή μικρές τραγωδίες. Αντίθετα όμως με ότι συμβαίνει στην Ελλάδα, σε άλλες χώρες επικρατούν διαφορετικές νοοτροπίες και πρακτικές"

"Ο δήμαρχος Αργυρούπολης-Ελληνικού είπε χθες ότι ο δήμος δεν έδωσε άδεια λειτουργίας στο λούνα παρκ επειδή υπάρχει «πολυδαίδαλο θεσμικό πλαίσιο» λειτουργίας λούνα παρκ, ότι ο δήμος δεν είχε ανάλογη εμπειρία,ότι η επιχείρηση δεν κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τέλος ότι ο δήμος θεώρησε ότι η λειτουργία του παιδότοπου θα ήταν προσωρινή και άρα δεν ήταν απαραίτητη η σχετική άδεια.

Οι δικαιολογίες αυτές δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. Είναι γεγονός ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι και πολλά ΜΜΕ βρήκαν την ευκαιρία να τον βγάλουν από τη μέση. Θα τους είχε αποστομώσει αν είχε παραιτηθεί, εκφράζοντας μια άλλη νοοτροπία και δίνοντας το διαφορετικό παράδειγμα.

Ενώ, λοιπόν, στην Ισπανία μπορεί να μην επαναληφθεί ανάλογο ρατσιστικό περιστατικό μετά την τιμωρία του οπαδού και στην Κορέα άλλη ναυτική τραγωδία μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού, στην Ελλάδα θα ξανασυμβούν και τα δύο. Και θα γίνουν και άλλα ατυχήματα σε λούνα παρκ, σε κατασκηνώσεις, στους δρόμους.  Γιατί μας έχουν κάνει και θα παραμείνουμε  μπανανία", σημειώνει.