Βαρουφάκης: Να γίνω πολιτικός για να απομυζώ από το πτωχευμένο Δημόσιο;

Tους λόγους για τους οποίους δεν θα κατέβει ως υποψήφιος στις ευρωεκλογές αναλύει σε άρθρο του στο protagon ο οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης. 

Όπως χαρακτηριστικά λέει όταν μετακόμισε στην Αμερική, δεν σκεφτόταν - και δεν σκέφτεται - ποτέ την επαγγελματική του ενασχόληση με την πολιτική για να "απομυζεί από το πτωχευμένο ελληνικό δημόσιο μισθό ικανό να συντηρώ την κόρη του". 

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο Βαρουφάκης:

"Οι Ευρωεκλογές του Μαΐου είναι πολύ σημαντικές για τον τόπο και είναι πραγματικά θλιβερό να πρέπει να γράφω αυτές τις γραμμές επί προσωπικού. Το κάνω μόνο και μόνο για να επικοινωνήσω, σε όσους ενδιαφέρονται για την αλήθεια, τι έχει συμβεί. Όσο για τους λόγους που δεν θέλω να είμαι στην Ευρωβουλή, ή την Βουλή, οι πιο παλιοί αναγνώστες ίσως να τους θυμούνται. Αν όχι, τους θυμίζω κάτι που είχα γράψει στο protagon πριν ακριβώς δύο χρόνια για να εξηγήσω τους λόγους που μετακομίζω στην Αμερική και δεν θα σκεφτόμουν ποτέ την επαγγελματική ενασχόληση με την πολιτική στην Ελλάδα, δεδομένων και των οικογενειακών μου υποχρεώσεων: 'Το φαντάζεστε να κατέβαινα στην πολιτική για να απομυζώ από το πτωχευμένο ελληνικό δημόσιο μισθό ικανό για να συντηρώ την κόρη μου στους αντίποδες; Να έχω, δηλαδή, γίνει κι εγώ ένας βουλευτής, γραφειοκράτης, υπουργός που βασίζεται στα χρήματα του Μνημονίου για να ζει το παιδί του;'".

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του.