Κουβέλης: Μήνυμα αλλαγής σε Ελλάδα και Ευρώπη οι ευρωεκλογές

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Nα ανατραπεί η συντηρητική κυριαρχία στην Ευρώπη για να αποτραπεί ο κίνδυνος διάλυσής της, ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Οι ευρωεκλογές είναι μια μάχη καθοριστικού χαρακτήρα και πρέπει να σταλεί μήνυμα αλλαγής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος.

Άφησε αιχμές εναντίον του διπόλου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν μπορούν να εντάξουν τη χώρα σε μια πορεία συντεταγμένης εξόδου από την κρίση. Ανέφερε ότι η ΝΔ επιδίδεται σε ενέσεις αισιοδοξίας, ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε λαϊκισμό.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, επανέλαβε τη διαφωνία του με τις επιλογές της κυβέρνησης να μοιραστεί το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος στους ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους, ζητώντας να διατεθεί, κατά προτεραιότητα, σε σους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σ΄όσους δεν έχουν εισόδημα, τους άνεργους νέους και στη διασφάλιση όλων σε υγειονομική περίθαλψη.

Ο κ. Κουβέλης υπενθύμισε ότι, με πρόταση της ΔΗΜΑΡ όταν ήταν στην κυβέρνηση, συμφωνήθηκε η δυνατότητα να επιστραφεί στην κοινωνία το 70% του πλεονάσματος τονίζοντας: «Προεκλογικά ακόμη, όταν άλλες πολιτικές δυνάμεις ύψωναν με λαϊκίστικο τρόπο αντιμνημονιακές σημαίες ευκαιρίας με καθαρά ψηφοθηρικούς στόχους κι άλλες ανέφεραν πως το Μνημόνιο δεν επιδέχεται αλλαγές, εμείς θέσαμε το ζήτημα να αλλάξει αυτή η ρύθμιση».

Άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική, λέγοντας ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα θα μπορούσε να επιτευχθεί με άλλη πολιτική. Όχι με υπερφορολόγηση, τεράστια μείωση μισθών και περικοπή των απαραίτητων κοινωνικών δαπανών». Και πρόσθεσε ότι, χωρίς αλλαγή πολιτικής, με στροφή στην ανάπτυξη, η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο μέλλον δεν θα είναι δυνατή, ούτε είναι λύση η παραπομπή της λήψης νέων μέτρων στο μέλλον.

Σ' άλλο σημείο της ομιλίας του προς τους βουλευτές και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής που συμμετέχουν στη συνεδρίαση, ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε ότι η πολιτική σταθερότητα δε ταυτίζεται με τον συντηρητισμό και δεν είναι μονόδρομος αυτή η πολιτική. «Είναι η κοινωνική αποσταθεροποίηση που θέτει εν αμφιβόλω την πολιτική σταθερότητα» επισήμανε και υποστήριξε ως εναλλακτική στρατηγική για τη δημοκρατική έξοδο της χώρας από την κρίση, τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου προοδευτικής ανασυγκρότησης.