Ο Κρίτων Αρσένης από το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ

Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να κερδίσει το πολιτικό στοίχημα το βράδυ της 25ης Μαΐου να είναι πρώτο κόμμα και με... διαφορά

Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να κερδίσει το πολιτικό στοίχημα το βράδυ της 25ης Μαΐου να είναι πρώτο κόμμα και με... διαφορά.

Oλα δείχνουν πάντως ότι η Κουμουνδούρου θα ρίξει στη μάχη και πρώτης γραμμής στελέχη του κόμματος -όπως βουλευτές- ενώ κεντρικά στελέχη σημειώνουν με νόημα ότι τα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αμφίπλευρα, τόσο προς τα «αριστερά» όσο και προς τα «δεξιά».

Σύμφωνα με το "Έθνος", μεταξύ των ονομάτων που συζητιούνται είναι ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης, ο οποίος έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ - ήταν μία από τις επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου στις ευρωεκλογές του 2009. Η υποψηφιότητά του δεν αναμένεται να προκαλέσει κραδασμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλοί εκτιμούν τον ακτιβισμό που επιδεικνύει σε οικολογικά ζητήματα.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει και το όνομα του συνταγματολόγου Γιώργου Κατρούγκαλου, αλλά και άλλων πανεπιστημιακών, χωρίς ωστόσο να έχει διαρρεύσει κάποιο συγκεκριμένο όνομα.

Υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο μοναδικός σήμερα ευρωβουλευτής, Νίκος Χουντής, ενώ από τους βουλευτές θεωρείται πως έχει «κλειδώσει» και η υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπαδημούλη. Από το κομματικό απαράτ συζητιούνται ονόματα όπως του Γ. Μηλιού -υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του κόμματος- και των δύο εκπροσώπων στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Νατάσσας Θεοδωρακοπούλου και Γ. Μπουρνούς. Ακόμη συζητιούνται στελέχη όπως ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος, ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος, ο Χρήστος Λάσκος, η δικηγόρος Τασία Χριστοδουλοπούλου, η Ελένη Σωτηρίου, η Σόφη Παπαδόγιαννη, η Δέσποινα Σπανού, ο Αντώνης Νταβανέλλος και ο πανεπιστημιακός Στάθης Κουβελάκης.

Υποψηφιότητες θα υπάρχουν και από τον λεγόμενο καλλιτεχνικό χώρο, όπως η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου, η οποία ήταν υποψήφια στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Σημειώνεται ότι στη λίστα των ευρωεκλογών του 2009 υποψήφιοι ήταν ο πανεπιστημιακός Κώστας Βεργόπουλος αλλά και ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης.