Επιμένει ο Βούτσης για μεθόδευση κατά της Χρυσής Αυγής

Επιμένει ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης για μεθοδεύσεις, ώστε η Χρυσή Αυγή να τεθεί εκτός νόμου.

Μετά τη χθεσινή αναφορά του, που προκάλεσε αίσθηση, ο κ. Βούτσης επανήλθε. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" υπογράμμισε: "Η χθεσινή μου αναφορά σε σχέση με μεθόδευση για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, δεν έχει να κάνει με τη δικαιοσύνη, όπως χθες αναφέρθηκε κατά κόρον στα δελτία των 8:00. Εγώ δεν είπα περί δικαιοσύνης, την οποία σεβόμαστε, αλλά είναι σαφές ότι από πολιτικούς κύκλους και από δημοσιολογούντες διαφόρων αποχρώσεων, εδώ και πολύ καιρό συστηματικά παίζεται και αυτό το σενάριο. Παίζεται και αυτό το σενάριο, ενώ το Σύνταγμά μας, λοιπόν, απαγορεύει το να τεθούν εκτός νόμου κόμματα, εν προκειμένω μέσω της απόδειξής τους για λειτουργία τους ως εγκληματική οργάνωση, διακινούνται σενάρια σε αυτή την κατεύθυνση".

Πρόσθεσε ακόμη ότι: "Υπάρχουν κάποιοι κύκλοι της κυβέρνησης, δεν είναι αυτή τη στιγμή πλειοψηφικοί, οι οποίοι κάνουν το παν έτσι ώστε να ηρωποιήσουν επί της ουσίας αυτά τα στελέχη της Χρυσής Αυγής και ταυτόχρονα να τους κάνουν φορείς διωκομένων απόψεων και ιδεών".

Χθες αίσθηση προκάλεσε η εν παρενθέσει αναφορά του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση κλείνει πολιτικά το μάτι προς την άκρα δεξιά και προς την εκλογική πελατεία της Χρυσής Αυγής, για την οποία, όπως σημείωσε, γίνεται μια μεθόδευση απ' ό,τι φαίνεται για να τεθεί εκτός νόμου. Τα λεγόμενά του σχολίασε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση μεθοδεύει - κατά τον "ορθό όρο του κ. Βούτση", όπως είπε χαρακτηριστικά - ένα νομικό, ηθικό και κοινοβουλευτικό έγκλημα κατά της ΧΑ.