Δράση: Θα αποδοθούν ευθύνες για τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής;

"Η κυβέρνηση, δια των υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού, όπως αναφέρεται στον Τύπο, σχεδιάζει να διαγράψει τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής, νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, ύψους περίπου 230 εκατομμυρίων Ευρώ, χρέη που προέρχονται από την κατάπτωση κρατικής εγγύησης η οποία είχε δοθεί σε τραπεζικά δάνεια της εταιρείας" τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δράση.

Όπως σημειώνει: "Εντυπωσιάζει η άνεση με την οποία εξετάζεται η διαγραφή χρεών προς το δημόσιο, τέτοιου ύψους, χωρίς αναζήτηση ευθυνών για την διαχείρισή τους, την ίδια στιγμή που για πολύ μικρά, σχετικά, ποσά θεσπίζονται δρακόντιες διατάξεις και οδηγούνται άνθρωποι που είναι σε οικονομική αδυναμία στην φυλακή, ή, στην απαλλοτρίωση της περιουσίας τους. Υπάρχουν, προφανώς δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Το ερώτημα που τίθεται είναι θα αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους που υπέγραψαν την κρατική εγγύηση στα δάνεια ενός ιδιωτικού οργανισμού, χρεώνοντας τους Έλληνες φορολογούμενους με 230 εκατομμύρια επιπλέον φόρους.

Είναι βασικό χαρακτηριστικό κάθε ευνομούμενης κοινωνίας τα λάθη να πληρώνονται, από αυτούς που τα διαπράττουν. Θα ζητήσουμε τον λόγο ή θα σφυρίξουμε αδιάφορα;

Τις πταίει;"