Χριστογιάννης: Η χούντα ήταν επανάσταση

Σε μια τουλάχιστον προκλητική δήλωση προχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστογιάννης, ο οποίος δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι "η Χούντα εκείνη την εποχή ήταν επανάσταση".

Μιλώντας στο Action24, ο κ. Χριστογιάννης παραδέχθηκε πως υπήρξαν και υπάρχουν στελέχη στη Νέα Δημοκρατία που συμπαθούν τη Χούντα και τους χουντικούς.

Σε άλλο σημείο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναρωτήθηκε: "Βάζετε στην ίδια μοίρα τους Χουντικούς με τους τρομοκράτες;", για να κάνει στη συνέχεια τη δήλωση που προκάλεσε: "Εκείνη την εποχή η Χούντα τι ήταν; Ήταν μια επανάσταση. Μην κάνουμε συγκρίσεις με την τρομοκρατία".

ΣΥΡΙΖΑ: Να διαγράψει η ΝΔ το βουλευτή της

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: "Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ηλίας Χριστογιάννης παραδέχθηκε ότι «υπήρξαν και υπάρχουν στελέχη στη Ν.Δ που συμπαθούν τη Χούντα και τους χουντικούς» και δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά συνέχισε λέγοντας ότι «η Χούντα ήταν επανάσταση».

Αλήθεια, η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς συμφωνούν με τον βουλευτή τους ότι η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη μισητή χούντα, στην περίοδο της οποίας έγιναν βασανιστήρια και δολοφονίες, ήταν επανάσταση για τη χώρα;

Αν όχι, οφείλουν να αποδοκιμάσουν και να διαγράψουν τον βουλευτή τους, ειδάλλως η ΝΔ του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι «η χούντα ήταν επανάσταση»".

ΠΑΣΟΚ: Απαράδεκτη και ανατριχιαστική δήλωση

"Η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ κ. Χριστογιάννη ότι «η χούντα ήταν επανάσταση» είναι απαράδεκτη και ανατριχιαστική. Η ΝΔ οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα τις φιλοχουντικές απόψεις του βουλευτή της και να τον επαναφέρει στη τάξη", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει σε βάρος της δημοκρατίας"

Σε διευκρινιστική του δήλωση, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει:

"Η παράταξη στην οποία έχω την τιμή να ανήκω, αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα και ήταν και είναι πάντοτε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τυραννίας. Τις θέσεις αυτές υπερασπίζομαι σε κάθε περίπτωση. Όποιοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαστρεβλώσεις επιχειρούν λεκτικές αντιπαραθέσεις, αποβλέπουν σε ψεύτικες εντυπώσεις. Παίζουν σε βάρος της Δημοκρατίας".