Νίκος Παππάς: Η συγκάλυψη δένει Σαμαρά και Βενιζέλο

Ο θεμέλιος λίθος της σύμπραξης Σαμαρά και Βενιζέλου δεν είναι η εκ των υστέρων προγραμματική συμφωνία, λέει ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Παππάς καταγγέλλει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, προγραμματισμένη συγκάλυψη εκ των προτέρων. "Με το καλό να βάλουν τον κύριο Βενιζέλο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας", λέει σκωπτικά, με αφορμή τη στήριξη του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά στον Ευάγγελο Βενιζέλο στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ προεξοφλεί ότι η εξεταστική επιτροπή που έχει ζητήσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα περάσει και σημειώνει χαρακτηριστικά ότι "η Βουλή δεν είναι πλυντήριο".

"Μια σειρά από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν μιλήσει για οσμή σκανδάλου, για αμαρτωλά υποβρύχια, για ύποπτες συμβάσεις. Η Νέα Δημοκρατία το 2010 είπε "όχι" στο νόμο Βενιζέλου - Παπακωνσταντίνου, διότι συνεχίζει και ίσως χειροτερεύει τη σκανδαλώδη σύμβαση Τσοχατζόπουλου. Άρα το να λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποινικοποιεί την πολιτική ζωή είναι ακατανόητο", προσθέτει.

Ο κ. Παππάς προεξοφλεί αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. "Η Αριστερά είναι η ανερχόμενη δύναμη στην Ευρώπη. Είμαστε βέβαιοι ότι η Αριστερά θα είναι ενισχυμένη και οι φωνές ενάντια στη μερκελική συνταγή της λιτότητας θα πληθύνουν", εκτίμησε.

"Εθνικό μέτωπο απέναντι στην τρόικα δεν μπορούν να συγκροτήσουν αυτοί που δια υπογραφής έχουν δεσμευτεί να κάνουν ό,τι ζητήσει η τρόικα και να πάρουν όσα αναγκαία μέτρα χρειαστούν. Η νέα αναγκαία λαϊκή ενότητα και η ισχυρή διαπραγμάτευση προϋποθέτουν νέα ισχυρή λαϊκή εντολή. Η προηγούμενη καταπατήθηκε", συμπλήρωσε ο Νίκος Παππάς.