Τσίπρας: Οι ευρωεκλογές είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε πριν 4 χρόνια

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος στο επόμενο κοινοβούλιο εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, χαρακτηρίζοντας τις επικείμενες εκλογές “το δημοψήφισμα που δεν έγινε το Μάιο του 2010”.

“Αυτές οι ευρωεκλογές δεν είναι σαν τις άλλες, εδώ ψηφίζουμε για το μέλλον μας, είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε όταν έπρεπε να γίνει, το Μάιο του 2010, και θα γίνει το Μάιο του 2014”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία, ενώ ξεκαθάρισε πως μία μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δε θα κάνει δημοψήφισμα για το ευρώ, χωρίς πάντως να αποκλείει ένα δημοψήφισμα για τη δανειακή σύμβαση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η έξοδος από το ευρώ θα διέλυε την Ευρωζώνη, και αυτό θα έπρεπε να αποτελεί διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας. “Καθόμαστε όλοι στο ίδιο κλαδί, όποιος το πριονίσει, θα πέσουμε όλοι μας”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σημείωσε ότι “ο Σαμαράς είναι ιστορία, είναι το χθες” και τον κατηγόρησε ότι δεν προσήλθε ούτε μία φορά να απαντήσει σε ερωτήσεις στην “ώρα του πρωθυπουργού” στη Βουλή και ότι φοβάται να εμφανιστεί σε debate μαζί του.

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο ανέφερε πως “η μόνη ασφαλής πρόβλεψη είναι ότι όποιο κι αν είναι το ποσοστό της Ελιάς θα παραμείνει καρφωμένος στην καρέκλα του στην κυβέρνηση”.

Αναφορικά με τις αντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τον κατώτατο μισθό, ξεκαθάρισε πως "πάγια θέση μας είναι ότι με νόμο θα έρθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ για όλους".