Τσίπρας: Εγώ ούτε κρύβομαι, ούτε εκβιάζομαι

Τσίπρας: Εγώ ούτε κρύβομαι, ούτε εκβιάζομαι

«Είμαι εδώ για να αποκαλύψω το βρώμικο παιχνίδι και το μέγεθος της απάτης σας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Δεν θέλετε να χτυπήσετε τον Καμμένο, αλλά την κυβέρνηση, και κυρίως αυτοί που σας δίνουν γραμμή με τα πρωτοσέλιδα. Θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης γιατί δεν θέλουν αυτή η κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, στη συζήτηση για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

«Βλέπετε ότι δεν είναι θέμα ημερών, βλέπετε ότι η κυβέρνηση αυτή πετυχαίνει εκεί που εσείς αποτύχατε πέντε χρόνια. Όχι μόνο θα στηρίξει την κοινωνική πλειοψηφία, όπως έκανε με το κοινωνικό μέρισμα. Δεν θα βγάλουμε μόνο την χώρα από την κρίση, αλλά θα κερδίσουμε και τις επόμενες εκλογές», διεμήνυσε, απευθυνόμενος προς τη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρωθυπουργός έκανε αρκετές αναφορές στη στάση ορισμένων μέσων ενημέρωσης, τα οποία όπως σχολίασε δίνουν «γραμμή» στη Νέα Δημοκρατία και οι ιδιοκτήτες τους εξαπολύουν λυσσαλέα επίθεση κατά της κυβέρνησης.

«Φτάσατε στο σημείο να ισχυριστείτε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι μου στη Γαλλία και στις Βρυξέλλες και οι συναντήσεις μου με Μακρόν και Γιούνκερ έγιναν για να μη βρίσκομαι στη Βουλή, για να δραπετεύσω... Από τι; Από την αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη; Ούτε εσείς, ούτε εκείνοι που τα γράφουν δεν τα πιστεύουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας πως «ούτε κρύβομαι, ούτε εκβιάζομαι».

«Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ την αλήθεια και να αποκαλύψω το βρώμικο παιχνίδι και το μέγεθος της απάτης σας, να καταλάβει ο λαός ποιος είναι ο στόχος και ο σχεδιασμός σας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όσον αφορά στην ουσία της υπόθεσης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον ρόλο του Βασίλη Παπαδόπουλου, υποστηρίζοντας πως αυτός δεν είχε ρόλο μεσάζοντα, και τονίζοντας ότι πρόκειται για διακρατική συμφωνία της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία. «Ο κ. Παπαδόπουλος κατέθεσε την εξουσιοδότηση που είχε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, ζητήσαμε από τον ακόλουθο Άμυνας, που έχουμε στα Αραβικά Εμιράτα, να ελεγχθεί η νομιμότητα του εγγράφου που κατέθεσε ο κ. Παπαδόπουλος για τη γνησιότητα του εγγράφου. Υπήρξε απάντηση από τη Σαουδική Αραβία ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό», τόνισε.

Προσέθεσε ότι τέσσερις μέρες μετά την επικύρωση της πιστοποίησης, ο πρέσβης έστειλε τηλεγράφημα στον υπουργό Εξωτερικών που έλεγε ότι υπάρχει μια αξιόπιστη πηγή κοντά στον υπουργό Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας που λέει πως πρέπει να έρθει στην Αθήνα για να άμεση διαβούλευση, το όνομα αυτού κ. Ζορζ Σφακιανάκης, προσέθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως ούτε αυτός είναι η σαουδική πλευρά, είναι ενδιάμεσος και αυτός, και προσέθεσε: «Να ζητήσετε συγνώμη κ. Μητσοτάκη από τον υπουργό Άμυνας, τον υπουργό Εξωτερικών και το διπλωματικό σώμα. Δεν κάνετε κακό στην κυβέρνηση αλλά στη χώρα κ. Μητσοτάκη».

Προανήγγειλε ακόμα ότι θα καταθέσει αίτημα για προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή.