Στο Μαξίμου τη Δευτέρα ο Άντρος Κυπριανού

Στο Μαξίμου τη Δευτέρα ο Άντρος Κυπριανού

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα έχει ο πρόεδρος του ΑΚΕΛ

Για την κατάσταση στο Κυπριακό, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων, θα συζητήσει ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε συνάντηση που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου στις 6.30 το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως σημειώνει σε γραπτή δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης, το ΑΚΕΛ τονίζει την ανάγκη η ελληνοκυπριακή πλευρά να επιδιώξει την διατήρηση του κεκτημένου των διαπραγματεύσεων, που διαρκούν σχεδόν δέκα χρόνια τώρα. Επίσης, υπογραμμίζει ότι «είναι αποφασιστικής σημασίας τα Ηνωμένα Έθνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχουν την ίδια εκδοχή με τον πρόεδρο Αναστασιάδη για τους λόγους κατάρρευσης της διαδικασίας στην Ελβετία».

Το αντίθετο, όπως ήδη διαφαίνεται να συμβαίνει, «θα έχει αρνητικότατες παρενέργειες, πέραν των όσων διαλαμβάνει η συνέχιση της κατοχής», επισημαίνει, και διερωτάται «πώς είναι δυνατόν, με βάση την εκδοχή του προέδρου Αναστασιάδη, η Τουρκία να βρισκόταν σε ευθεία και απόλυτη σύγκρουση με το πλαίσιο Γκουτέρες, αλλά ο τελευταίος, την επόμενη μέρα να χαιρέτισε την ισχυρή δέσμευση της Τουρκίας στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».