Πρωτοβουλία Βενιζέλου για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

Ανοίγει η συζήτηση για τον τρόπο αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής, μετά και τα τελευταία γεγονότα στην Κρήτη, όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης εξαπέλυσε ύβρεις κατά των αστυνομικών και μίλησε για νεκρούς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος άνοιξε δημοσίως τη συζήτηση, λέγοντας: “Όταν έχεις απέναντί σου ένα αντισυνταγματικό κόμμα πρέπει να βρεις τρόπους να αντιμετωπίσεις το φαινόμενο αυτό”.

“Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν παρανομήσει σε αρκετές περιπτώσεις. Ακούω αυτά που λέει ο κ. Βενιζέλος αλλά δεν ξέρω αν το ισχύον Σύνταγμα μας δίνει αυτή τη δυνατότητα” σχολίασε ο Ν. Δένδιας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να τεθεί ενδεχομένως και εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύουν “Τα Νέα”, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με μία άτυπη επιτροπή ειδικών αναζητώντας τρόπους με τους οποίους μπορεί να αμφισβητηθεί η κοινοβουλευτική παρουσία της Χρυσής Αυγής.

“Εχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα οξύτατο φαινόμενο ρατσιστικής, φασιστικής, ξενοφοβικής βίας. Εχουμε στη Βουλή ένα αντισυνταγματικό, ναζιστικό, φιλοχουντικό, προκλητικό κόμμα”, είπε, δίνοντας ένα στίγμα των πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα.

Για το ίδιο ζήτημα ρωτήθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.