Δείτε σε βίντεο την μάχη δυο αρσενικών black mamba

Η μάχη του ζευγαρώματος

Θεωρείται το πιο θανατηφόρο φίδι του πλανήτη ως το πιο δηλητηριώδες (οι περισσότεροι το έμαθαν μέσα από την ταινία του Ταραντίνο, Kill Bill). Φανταστείτε λοιπόν, δυο αρσενικά black mamba να "χορεύουν" μαζί σε έναν χορό επιβίωσης, έτσι όπως τα κατέγραψε η Kirstie Bowers καθώς βρισκόταν για σαφάρι στο Pilanesberg National Park, στη Νότια Αφρική και δημοσιεύει το National Geographic.  

Η ίδια κατάφερε και απαθανάτισε μια μοναδική και εντυπωσιακή μάχη ανάμεσα σε δυο αρσενικά mamba, τα οποία "μερικές φορές θα δαγκώσει το ένα το άλλο κατά τη διάρκεια αυτών των μαχών, αλλά σπάνια θα εγχύσουν το δηλητήριό τους καθώς δεν προσπαθούν να σκοτώσει το ένα το άλλο", όπως λέει ο διαχειριστής της συλλογής του τμήματος ερπετολογίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Φλόριντα, Kenneth Krysko. 

Ο ίδιος εξηγεί ότι είθισται τα αρσενικά να μάχονται μέχρι το ένα από τα δυο να αποχωρήσει και πως ο νικητής πλησιάζει ένα θηλυκό που είναι έτοιμο για ζευγάρωμα. Τα θηλυκά, τονίζεται, ζευγαρώνουν στο τέλος της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού και μπορούν να αποθηκεύσουν το σπέρμα για μήνες ακόμα και για ένα χρόνο - σε ορισμένα είδη.