Μία από τις ωραιότερες φωτογραφίες ever: Μια τρελή πτήση επιβίωσης!

Το να βγάλεις μία καλή φωτογραφία είναι θέμα ταλέντου και εξάσκησης, αλλά μερικές φορές αρκεί απλά να είσαι στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή.

Όπως συνέβη με τον ερασιτέχνη φωτογράφο Μάρτιν Λε Μέι, που το απόγευμα της Δευτέρας πήγε με τη γυναίκα του μία βόλτα σε ένα πάρκο του ανατολικού Λονδίνου, ελπίζοντας να καταφέρουν να εντοπίσουν έναν πράσινο τρυποκάρυδο. Και τελικά εντόπισαν κάτι παραπάνω: Έναν πράσινο τρυποκάρυδο με μία νυφίτσα στη ράχη του!

Το ζευγάρι, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent, παρατήρησε κάποια στιγμή ένα πουλί “να χοροπηδά αφύσικα, σαν να πατούσε σε καυτή επιφάνεια”.

“Με το που άφησα τα κιάλια και έπιασα την κάμερα, το πουλί πέταξε απέναντί μας και προς την κατεύθυνσή μας – ξαφνικά, ήταν εμφανές ότι είχε ένα μικρό θηλαστικό στην πλάτη του και αυτή ήταν μία μάχη για την επιβίωσή του”, ανέφερε ο Λε Μέι σε e-mail του προς τον Independent.

Πράγματι, βλέποντας κανείς την εντυπωσιακή εικόνα του Λε Μέι, δύσκολα μπορεί να φανταστεί την ιστορία πίσω από αυτήν. Κι όμως: Πρόκειται για μία νυφίτσα που έχει γαντζωθεί στη ράχη ενός τρυποκάρυδου, ο οποίος προσπαθεί να σωθεί από την επίθεση του τρωκτικού!

Ευτυχώς, η ιστορία είχε αίσιο τέλος, τουλάχιστον για τον τρυποκάρυδο, που κατάφερε να “ξεφορτωθεί” τον... ανεπιθύμητο αναβάτη, ίσως και χάρη στην παρουσία του ζευγαριού που πιθανόν να αποσυντόνισε τη νυφίτσα, η οποία κατέληξε στο χορτάρι, πεινασμένη και απογοητευμένη...