Λάζαρος: Ο σκύλος που αρνείται να πεθάνει

Μοιάζει με ένα συνηθισμένο σκυλί, ωστόσο μόνο τέτοιο δεν είναι. Όσο για το όνομά του, Λάζαρος, δεν είναι καθόλου τυχαίο!

Αρχικά, ο ημίαιμος μαύρος ποιμενικός έπεσε στις ρόδες ενός αυτοκινήτου. Επέζησε με σοβαρότατα όμως τραύματα και - επειδή κανείς δεν αναλάμβανε τη φροντίδα του - οι κτηνίατροι επιχείρησαν να του κάνουν ευθανασία. Όμως ούτε η θανάσιμη ένεση στάθηκε ικανή να τον σκοτώσει. Λίγο μετά, ο σκύλος επανήλθε στη ζωή! Οι γιατροί του έκαναν και δεύτερη ευθανασία αλλά τον βρήκαν μετά από λίγες ώρες να τρώει κανονικότατα το φαγητό του, μέσα στο κλουβί του καταφυγίου που φιλοξενούνταν.

Το «θαύμα του Λάζαρου» έγινε γνωστό μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και, εκτός από ένα νέο όνομα, του εξασφάλισε και μια νέα ζωή.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Λάζαρος βρήκε μια ζεστή αγκαλιά στο πρόσωπο της νέας του ιδιοκτήτριας. Πλέον, το σκυλί «που αρνείται να πεθάνει», ζει σε ασφαλές περιβάλλον, σε προάστιο της Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών. 

"Είναι πολύ καλός με τις γάτες, τα παιδιά και τα αλλα σκυλιά", λέει η ιδιοκτήτριά του, Jane Holston. "Ο Λάζαρος είναι το καλύτερο σκυλί που έχω δει ποτέ."