Κόβουν την αιωνόβια κουκουναριά του Google Earth και φτιάχνουν δρόμο!

Η συγκεκριμένη κουκουναριά αποτελεί σχεδόν αξιοθέατο στο Έλος Ιναχωρίου, αφού δεκάδες τουρίστες που περνούν από την περιοχή, σταματούν για να δουν και να φωτογραφήσουν αυτό το δέντρο που τόσο μοναδικά δεσπόζει και ξεχωρίζει μέσα στο πράσινο, όπως αναφέρει το flashnews.gr.

Κι όμως αυτό το υπεραιωνόβιο δέντρο θέλουν να το κόψουν για να περάσει δρόμος.

Σύμφωνα με την οικολογική πρωτοβουλία Χανίων,  αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δένδρα που συναντάμε στην Κρήτη και όσοι περνάνε από το Έλος τη βλέπουν. 

Είναι ένα από τα ποιο χαρακτηριστικά σημεία στην περιοχή. Την έχουν βγάλει εκατομμύρια φωτογραφίες (τη συγκεκριμένη τη βρήκαμε στο Google Earth). 

Από την ενημέρωση που είχε η οικολογική πρωτοβουλία την τελευταία στιγμή από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι μάλλον έχουν καταφέρει να διακόψουν την κοπή της, η κοπή αυτού του δέντρου αποτελεί κρατικό σχεδιασμό για να περάσει από εκεί ο νέος δρόμος. 

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η οικολογική πρωτοβουλία Χανίων: 

"Χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες θεωρούμε αδιανόητο να καταστρέφονται τέτοια δέντρα για οποιονδήποτε λόγο. Είναι τραγικό και ταυτόχρονα αποκαλυπτικό το γεγονός ότι οι δημόσιοι φορείς που θεωρούνται οι θεματοφύλακες του περιβάλλοντος …φτάνουν να εγκρίνουν τέτοιες πράξεις και να τις ντύνουν με τον μανδύα της νομιμότητας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. 

Σημειώνουμε ότι λίγες εβδομάδες νωρίτερα κόπηκε άλλο ένα τέτοιο δέντρο στο Βλάτος με άδεια Δημάρχου (!) όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έχουν γίνει καταγγελίες που ακολουθούν την νόμιμη οδό