Πέθανε η Πανδώρα, το αγαπημένο χταπόδι της Ουάσιγκτον

Η Πανδώρα, το γιγαντιαίο θηλυκό χταπόδι του Ειρηνικού και αγαπημένο έκθεμα στο εθνικό ζωολογικό κήπο Σμιθσόνιαν της Ουάσιγκτον, πέθανε πριν λίγες ημέρες πλήρης ημερών βυθίζοντας στη θλίψη τους υπεύθυνους τους πάρκου και τους επισκέπτες. 

"Η Πανδώρα ήταν 5 ετών, το ανώτερο του μέσου χρόνου ζωής για τα είδη της, όταν πέθανε στις 11 του Φλεβάρη" ανακοίνωσε το ζωολογικό πάρκο.

Η αιτία του θανάτου του χταποδιού είναι ακόμα άγνωστη, αν και τα περισσότερο χταπόδια πεθαίνουν μετά την αναπαραγωγή τους. Η Πανδώρα είχε γεννήσει τα αυγά της, το καθένα το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, τον Απρίλιο του 2013. 

Η Πανδώρα (φωτ) έφτασε στο πάρκο Σμιθσόνιαν τον Νοέμβριο του 2001 και τότε, περισσότερα από 300 παιδιά από όλη την Ουάσιγκτον έσπευσαν να προτείνουν διάφορα ονόματα.  

"Το προσωπικό, οι εθελοντές και οι επισκέπτες διαλέξαμε αυτό το όνομα για να δείξουμε πόσο πολύ την αγαπάμε," δήλωσε ο Tamsen DeWitt, βιολόγος του ζωολογικού κήπου. "Ήταν μια καταπληκτική πρεσβευτής για τα είδη της. Ήταν περίεργη, χαρισματική και μας δίδαξε τόσα πολλά για τη συμπεριφορά των χταποδιών. Είμαστε ευχαριστημένοι είχε μια τόσο μακρά και υγιή ζωή" είπε ο βιολόγος.