Μαγευτικά πλάσματα: Ο φωτογράφος που κολυμπούσε 10 χρόνια με καρχαρίες

Τόλμη και γοητεία κάτω από το νερό

Οι καρχαρίες έχουν αναμφίβολα μια κακή φήμη, απλά και μόνο γιατί οι άνθρωποι τρέμουν στην ιδέα ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι μαζί τους στα νερά... Αλλά για τον φωτογράφο Michael Muller, οι καρχαρίες είναι μαγευτικά πλάσματα γι αυτό και αποτέλεσαν αντικείμενο φωτογράφισης αλλά και το θέμα του βιβλίου του "Sharks" (καρχαρίες) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Taschen.

O  Muller, δεν ήταν πάντοτε φωτογράφος άγριας φύσης καθώς στην πραγματικότητα ήταν γνωστός για τη δουλειά του στον εντελώς αντίθετο κλάδο της σόου μπιζ. Αλλά την τελευταία δεκαετία, εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από τους καρχαρίες όταν η σύζυγός του του έκανε δώρο ένα ταξίδι για τα γενέθλιά του, που περιλάμβανε και κατάδυση σε κλουβί δίπλα σε καρχαρίες. 

"Ανοιχτήκαμε έξω από το νησί Guadalupe, περίπου 200 ναυτικά μίλια από τη χερσόνησο Μπάχα του Μεξικού. Βρισκόμουν κάτω από το νερό για πέντε λεπτά όταν ήρθε ένας λευκός καρχαρίας. Κολύμπησε δίπλα μου και 'καρφώσαμε' τα βλέμματά μας. Ήταν κάπως σαν 'σε βλέπω και το ξέρω ότι με βλέπεις και εσύ'. Υπήρχε σύνδεση", εξήγησε ο ίδιος για το ιδιαίτερο "δέσιμο" με τα σαρκοβόρα θηλαστικά.