Δείτε τη μεγαλύτερη σύναξη… φιδιών στον κόσμο

Πάνω από 75.000 ερπετά ξυπνούν από το χειμέριο ύπνο

Κάθε χρόνο την άνοιξη, απλώνεται ένα απέραντο... χαλί από τουλάχιστον 75.000 φίδια στο απομακρυσμένο χωριουδάκι της Narcisse στη Μανιτόμπα, του Καναδά - είναι η μεγαλύτερη ετήσια σύναξη... φιδιών στον κόσμο που φυσικά προκαλεί ανατριχίλα σε όσους τρέμουν τα ερπετά. 

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που σπεύδουν στην ασυνήθιστη αυτή συγκέντρωση, που προσελκύει πλήθος κόσμου (ατρόμητοι), για να δουν από κοντά το ξύπνημα των φιδιών από το χειμέριο ύπνο. Ιστοσελίδα της περιοχής, καλεί τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν το συμβάν που αναμένεται να λάβει χώρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. 

Όσοι βρεθούν στην Narcisse, θα δουν χιλιάδες φίδια να ξυπνούν μετά από τον 8μηνο ύπνο τους μέσα σε φωλιές - γεωλόγοι αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο σημείο του Καναδά υπάρχει ένα ειδικό πέτρωμα που μπορεί να σπάσει και να δημιουργηθούν τρύπες μέσα στις οποίες μπορεί να ζήσουν το χειμώνα φίδια και ερπετά. Τα χιλιάδες φίδια λοιπόν που ξυπνούν, έχουν ένα και μοναδικό στόχο: την αναπαραγωγή. 

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα φίδια αναζητούν καταφύγιο, από τις ψυχρές θερμοκρασίες, σε σπήλαια από ασβεστόλιθο στην περιοχή Interlake στην Μανιτόμπα. Μπορούν να επιβιώσουν από το αποθηκευμένο λίπος, και όταν ο καιρός είναι ζεστός, όπως είναι τώρα την άνοιξη, βγαίνουν στην επιφάνεια, γράφει η Washington Post.

"Όταν ξυπνάς μετά από 8 μήνες, δε ξέρω για εσάς, αλλά εγώ θα προτιμούσα να έτρωγα ένα λαχταριστό χάρμπουγκερ", λέει ο βιολόγος στο Oregon State University, Bob Mason ο οποίος μελετά τα συγκεκριμένα φίδια.

Αλλά το πρώτο πράγμα που έχουν στην... ατζέντα τους τα φίδια, είναι η αναπαραγωγή. 

Δείτε βίντεο από παλαιότερη... συνάντηση: