Οι 10 καλύτερες φωτογραφίες της φύσης που κόβουν την ανάσα

Και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Smithsonian's διοργάνωσε το διαγωνισμό "Nature's Best Photography". 

20.000 φωτογραφίες από ανθρώπους που προέρχονται από περισσότερες από 50 χώρες του κόσμου διεκδίκησαν και φέτος έναν τίτλο στον καθιερωμένο διαγωνισμό.

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες:

Πρώτο Βραβείο: Μια καφέ αρκούδα επιτίθεται στη λεία της στα παγωμένα νερά του ποταμού Κατμάι στο Katmai National Park and Preserve της Αλάσκα.

Φωτογράφος της Χρονιάς: Ανατολή του Ηλίου στις κορυφές του Torres del Paine National Park της Χιλής.

Νεαρός Φωτογράφος της Χρονιάς: Η μόλις 15 ετών Jenaya Launstein, απαθανάτισε ένα μικρό σκαντζόχοιρο σε στιγμές ανεμελιάς στο Kluane National Park του Καναδά.

Βραβείο Αφρικανική Άγρια Ζωή: Μια καμηλοπάρδαλη Μασάι στο ηλιοβασίλεμα στο Masai Mara National Reserve της Κένυας.

Βραβείο Η Ζωή των Ζώων: Το νεαρό καγκουρό γλύφει τα χέρια και τα πόδια του προσπαθώντας να δροσιστεί λίγο εν μέσω καύσωνα στην έρημο Sturt Stony στη Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.

Βραβείο Η Τέχνη στη Φύση: Ένας μικροσκοπικός βάτραχος κάθεται στο σκελετό του φυλλώματος μιας αγριοπιπεριάς στην Κόστα Ρίκα.

Βραβείο Πτηνά: Ένα μωρό Αυτοκρατορικός Πιγκουίνος κάθεται ανάμεσα στους γονείς του, ζητώντας φαΐ, στην Ανταρκτική.

Βραβείο Ωκεανοί: Αχτίδες φωτός διαπερνούν την επιφάνεια του νερού φωτίζοντας μια πράσινη θαλάσσια χελώνα στα νησιά των Καναρίων στην Ισπανία.

Βραβείο Μικρόκοσμος: Δυο μικρά κολιμπρί πετούν πάνω από ένα άνθος μπανανιάς στις Δυτικές Άνδεις στο Εκουαδόρ.

Βραβείο Άγρια Ζωή: Μια πολική αλεπού μεταφέρει προσεκτικά ένα αυγό χήνας, μια πολύτιμη πηγή θρεπτικών συστατικών για τα μικρά της.