Έφτιαξαν σπίτι – θερμοκήπιο και χωρίς θέρμανση λιώνουν από τη ζέστη

Η Μαρί Γκράνμαρ και ο Τσαρλς Σασιλότο, κάλυψαν ολόκληρο το σπίτι τους και μέρος του κήπου τους με ένα θερμοκήπιο που παγιδεύει τη ζέστη μέσα στο χώρο τους, ώστε να προφυλάσσονται από τις χαμηλές θερμοκρασίες της Σουηδίας.

O Σασιλότο εμπνεύστηκε για να χτίσει το σπίτι του «μέσα σε ένα θερμοκήπιο» από τον αρχιτέκτονα Μπενγκτ Γουόρν, ο οποίος σχεδίασε το πρώτο Naturhus (Φυσικό Σπίτι) το 1974.

Χρησιμοποιώντας το σχεδιασμό λοιπόν του Γουόρν, κάλυψαν το παλιό εξοχικό τους στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης με γυαλί 4 χιλιοστών δημιουργώντας αυτό το αποτέλεσμα. Όπως εξηγεί η γυναίκα εκμεταλλεύονται την ενέργεια του ήλιου, ό,τι δηλαδή τους δίνει η φύση και κρατούν έτσι το σπίτι τους ζεστό. Αν έξω η θερμοκρασία είναι 2 βαθμούς κάτω από το 0, μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα στον πάνω όροφο η θερμοκρασία φτάνει τους 20 βαθμούς (η μέση θερμοκρασία στη Στοκχόλμη τον Ιανουάριο είναι -3 ° C).

Το γυαλί από το θερμοκήπιο είναι αρκετά πιο μακριά από τον τοίχο του σπιτιού όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες επιτρέποντάς τους να καλύψουν και ένα μέρος του κήπου. Σε αυτόν μάλιστα φυτεύουν όπως λένε και μεσογειακά προϊόντα όπως τομάτες, σύκα, αγγούρια που δεν θα μπορούσαν με άλλο τρόπο να ευδοκιμήσουν στον κήπο τους. Το αγαπημένο τους σημείο πλέον στο σπίτι είναι η γυάλινη οροφή-κατάστρωμα.

Το ζευγάρι σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror έχει πλέον ένα λαμπερό χώρο για να ξεκουράζεται, για ηλιοθεραπεία, για διάβασμα ή για να παίζει με το γιο του χωρίς να κρυώνει! Οι φωτογραφίες όπως θα δείτε είναι εντυπωσιακές και δείχνουν ότι το σπίτι ήταν επίσης όμορφο και σε υπέροχη τοποθεσία και χωρίς το γυάλινο περίβλημα αλλά όπως και να έχει τώρα πλέον είναι και ζεστό!