Δωρεάν γεύματα από εστιατόριο με τρόφιμα από τα σκουπίδια

Με τα δίδακτρα αλλά και το κόστος ζωής να αυξάνεται, οι φοιτητές προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξοικονομήσουν χρήματα.

Μάλιστα, ένας από αυτούς σκέφτηκε το εξής: άνοιξε ένα εστιατόριο το οποίο προσφέρει δωρεάν γεύματα σε φοιτητές, με τρόφιμα που βρίσκει στα σκουπίδια.

Κάθε νύχτα ο Maximus Thaler, ένας φοιτητής από το Πανεπιστήμιο Tufts, κάνει με τους φίλους του εξορμήσεις στους κάδους σκουπιδιών σούπερ μάρκετ και παντοπωλείων. Όσα τρόφιμα: φρούτα, λαχανικά, συσκευασμένα τρόφιμα βρίσκουν άθικτα τα μαζεύουν και τα προσφέρουν άνευ αντιτίμου σε σπουδαστές.

Όπως υποστηρίζει ο νεαρός φοιτητής, στις εξορμήσεις του πολλές φορές συγκεντρώνει με τους φίλους του φρέσκα τρόφιμα αξίας χιλιάδων δολαρίων.

“Μένουμε με το στόμα ανοιχτό με τα πράγματα που βρίσκουμε”, δήλωσε ο Maximus παραθέτοντας επίσημα στοιχεία αμερικανικών αρχών που υποστηρίζουν ότι τις νύχτες τα παντοπωλεία πετούν τρόφιμα συνολικής αξίας 2.300 δολαρίων.

Αν και κάποιες φορές οι πράξεις του δεν είναι νομότυπες, καθώς εισβάλλει σε ιδιωτικούς χώρους για να ψαχουλέψει τους κάδους, ο Maximus δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει.

Μάλιστα, έχει ονομάσει το “εστιατόριο” του Gleanor’s Kitchen. Προς το παρόν λειτουργεί στο διαμέρισμα του ευρηματικού φοιτητή, ωστόσο ο ίδιος ελπίζει σύντομα να συγκεντρώσει χρήματα από χορηγίες για να ανοίξει ένα μπιστρό που θα διαθέτει δωρεάν τα προϊόντα του.

Όπως επισημαίνει ο Maximus, η δράση του αποτελεί στην ουσία ένα πείραμα, με απώτερο στόχο όχι τη συγκέντρωση χρημάτων αλλά την κοινοποίηση της ιδέας ότι τα ανεπιθύμητα προϊόντα των παντοπωλείων μπορούν να ταΐσουν εκατοντάδες ανθρώπους.