Θα κάνουν το μολυσμένο αέρα… κοσμήματα!

Θυμάστε το μυθικό βασιλιά Μίδα που ό,τι άγγιζε το έκανε χρυσάφι; Ε λοιπόν ο καλλιτέχνης και σχεδιαστής Daan Roosegaarde, θα γίνει κάπως έτσι αλλά αντί για χρυσό θα φτιάχνει διαμάντια! Και μάλιστα από τι; Από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας!

Η ιδέα του βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο αλλά αν πετύχει σίγουρα θα είναι μια ιστορική ανακάλυψη. Πρόκειται για μια συσκευή που μοιάζει με τεράστια ηλεκτρική σκούπα. Αυτή η συσκευή έχει την ικανότητα να ρουφά όλα τα μολυσμένα νανοσωματίδια (παράγωγα διοξειδίου του άνθρακα και άλλων μολυσματικών αερίων) και να καθαρίζει τον αέρα.

Όπως εξηγεί στο Reuters, "φτιάχνοντας ένα στρώμα ιόντων, όλα τα σωματίδια στη νάνο-κλίμακα φορτίζονται θετικά και όταν το έδαφος είναι αρνητικά φορτισμένο τα έλκει προς τα κάτω". Με τη μέθοδο αυτή, ο αέρας γίνεται 75 - 80% καθαρότερος.

Και δεν σταματά εκεί. Αυτά τα σκουπίδια που ρουφά από τον αέρα θα τα κάνει κοσμήματα, διαμαντένια κοσμήματα! Καθώς αποτελούνται κυρίως από άνθρακα, αν κανείς τα υποβάλλει σε συνθήκες μεγάλης πίεσης, τότε παράγει διαμάντια!

Μάλιστα, σκέφτεται να αρχίσει να δοκιμάζει τη νέα του μέθοδο στο Πεκίνο... αν πράγματι τα καταφέρει, το Πεκίνο, με τη μόλυνση που έχει θα αποδειχτεί γη της επαγγελίας!