Τι μπορεί να σημαίνει η ξαφνική πώληση μίας ομάδας για το μαγικό κόσμο του NBA

Τι μπορεί να σημαίνει η ξαφνική πώληση μίας ομάδας για το μαγικό κόσμο του NBA

Ο γενικός διευθυντής των Rockets, Tad Brown, εξέπληξε το NBA

Το πρωί της Δευτέρας, η ομάδα του NBA, Houston Rockets, παρουσίαζε εικόνα σταθερότητας, με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο, Leslie Alexander, o οποίος διανύει το 24ο έτος στην ιδιοκτησία της ομάδας. Tίποτα δεν έμοιαζε ικανό να ταράξει τα νερά.

Το βράδυ ωστόσο ακολούθησε ένα καλό δοκιμαστικό τεστ, το οποίο αναμένεται ότι θα δώσει πιο συγκεκριμένα στοιχεία για τη μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα του ΝΒΑ και την αξία των περιουσιακών του στοιχείων, όχι μόνο για το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, αλλά και για άλλα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Βόρειας Αμερικής.

Ο γενικός διευθυντής των Rockets, Tad Brown, εξέπληξε το NBA, όταν ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Leslie Alexander θέτει την ομάδα προς πώληση. Τα τελευταία χρόνια, η πώληση μιας ομάδας του ΝΒΑ, θα μπορούσε να αγγίξει τιμές που ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Οι Atlanta Hawks, η τελευταία ομάδα που βγήκε στο σφυρί, πωλήθηκε προς 730 εκατομμύρια δολάρια το 2015. Οι Λος Άντζελες Clippers αγοράστηκαν από τον πρώην CEO της Microsoft, Steve Ballmer, για 2 δισ. δολάρια τον Αύγουστο του 2014. Πριν από αυτό oi Milwaukee Bucks εξαγοράστηκαν προς 550 εκατομμύρια δολάρια, και οι Sacramento Kings για 534 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Alexander είναι οραματιστής τόσο ως επιχειρηματίας όσο και ως ιδιοκτήτης ομάδας στο NBA. Δημιούργησε τη δική του εταιρεία επενδύσεων το 1980 και προσέλαβε το Γενικό Διευθυντή, Daryl Morey το 2007, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή λήψης αποφάσεων.

Ο Brown αιτιολόγησε τη συγκεκριμένη κίνηση, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο Αlexander έχει φθαρεί και σκοπεύει να αλλάξει μία από τις βασικές πτυχές της ζωής του.

Σχετικά Tags
NBA