Ζευγάρι με ΕΝΦΙΑ 30.000 ευρώ το χρόνο και εισοδήματα 20.000 ευρώ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι κατάσχεται πρώτη κατοικία συνταξιούχων, γιατί αδυνατούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι κατάσχεται πρώτη κατοικία συνταξιούχων, γιατί αδυνατούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.

Μιλούν για δήμευση του σπιτιού, λόγω του παραλογισμού του κράτους, να αδιαφορεί αν δύο χαμηλόμισθοι συνταξιούχοι, μπορούν να πληρώνουν 30.000 ΕΝΦΙΑ το χρόνο και μάλιστα για ένα σπίτι που κληρονόμησαν κι αδυνατούν, όσο κι αν προσπάθησαν να το πουλήσουν.

Όλα αυτά ενώ το ετήσιο εισόδημα τους από μια σύνταξη του ΙΚΑ και ενοίκια ενός σπιτιού φθάνει τα 20.000 ευρώ.

Το ζευγάρι έχει μια κόρη με σοβαρά προβλήματα υγείας, ζει στην πρώτη του κατοικία στο Ψυχικό, κληρονομιά της συζύγου από τους γονείς της.

Το σπίτι χτίστηκε το 1947 και όπως είπαν στο MEGA οι ιδιοκτήτες για να μπορέσουν να αποπληρώσουν τους υπέρογκους φόρους αναγκάστηκαν να εκποιήσουν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Οι οφειλές από τους φόρους ακινήτων των τελευταίων ετών φθάνουν στις 200.000 ευρώ. Το ζευγάρι μπήκε πέρσι στη ρύθμιση των 100 δόσεων αλλά αδυνατούσε να αποπληρώσει το ποσό των 1.700 ευρώ το μήνα.

Μιλώντας σήμερα, Κυριακή, στο Mega το ζευγάρι που ζει στο Ψυχικό αποκάλυψε ότι έχει μία κόρη με αναπηρία, αλλά και ότι η σύνταξη που μπαίνει στο σπίτι είναι της τάξης των 850 ευρώ.

Σε ότι αφορά το ακίνητο κάνουν προσπάθειες να το πουλήσουν και έχουν ρίξει την τιμή στα 1,2 εκατ. ευρώ αλλά ακόμη δεν υπάρχει ενδιαφέρον.