Αλλαγή στις αναλήψεις – 420 ευρώ οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας

Αλλαγές έρχονται σε ό,τι αφορά το καθεστώς των κεφαλαιακών ελέγχων, καθώς χαλαρώνει η πολιτική ανάληψης από τα ΑΤΜ στο διάστημα μιας εβδομάδας.

Το ποσό παραμένει στα 420 ευρώ (7Χ60), αλλά κάποιος που επιθυμεί δεν χρειάζεται να περιμένει έως και την Παρασκευή για να προβεί σε ανάληψη του ποσού, αλλά μπορεί να το πράξει οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας. Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από την Τετάρτη 29 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου. 

Από την επόμενη εβδομάδα θα είναι δυνατή η ανάληψη των 420 ευρώ οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας για μία φορά την εβδομάδα. 

Από σήμερα μέχρι την Παρασκευή

Για παράδειγμα, εάν από το περασμένο Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 μέχρι και χθες Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 κάποιος δεν έχει προβεί σε ανάληψη μετρητών, θα μπορεί να κάνει ανάληψη μέχρι και 420 ευρώ οποιαδήποτε στιγμή μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

Εάν κάποιος είχε προβεί σε ανάληψη 60 ευρώ σε μετρητά το Σάββατο 25 Ιουλίου και σε άλλα 60 ευρώ την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015, τότε θα μπορεί να κάνει ανάληψη μέχρι 300 ευρώ οποιαδήποτε στιγμή μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

Μέχρι τώρα η εβδομάδα υπολογιζόταν από το Σάββατο έως την Παρασκευή της επόμενης εβδομάδας. Εάν κάποιος δικαιούχος δεν προέβαινε σε ανάληψη, τότε το... κοντέρ μηδένιζε και η εβδομάδα άρχιζε από την αρχή, χάνοντας το δικαίωμα να "τραβήξει" τα 420 ευρώ 

Στη συγκεκριμένη απόφαση προχώρησαν η Τράπεζα της Ελλάδος, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ενώ ήδη εκδόθηκε υπουργική απόφαση με την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού, Ευκλείδη Τσακαλώτου.