Μοσκοβισί: Δε θα είναι “απλή” συνεδρίαση η σημερινή στο Eurogroup

Την επίτευξη μίας συμφωνίας περιμένει στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, όπως ανέφερε από την Αυστρία, όπου βρίσκεται.

Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς, η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της, αλλά στο πλαίσιο της εξόφλησης του χρέους θα πρέπει να λύσει επίσης και τα κοινωνικά προβλήματα του πληθυσμού.

“Αναγκαία και εφικτή”, χαρακτήρισε από την πλευρά του τη συμφωνία στο σημερινό Eurogroup ο επίτροπος Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Χθες το βράδυ έγιναν πολλές συζητήσεις από τις οποίες προκύπτει ότι υπάρχει προσέγγιση θέσεων, ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί. “Μένει μόνο μία εβδομάδα ως τις 28 Φεβρουαρίου που λήγει το ελληνικό πρόγραμμα και είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση”, υπογράμμισε ο Μοσκοβισί, εξηγώντας πως η σημερινή δε θα είναι μια “απλή” συνεδρίαση.

“Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και οι εταίροι της να αισθάνονται καλά με την Ελλάδα στο ευρώ” δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, και πρόσθεσε: “Η λύση βρίσκεται στις πρωτεύουσες και το Παρίσι έχει να παίξει ένα ρόλο, όλος ο κόσμος εργάζεται για μια λύση, θα δούμε που θα οδηγήσει αυτό”.

Εφικτή χαρακτήρισε και ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γκερτ Σέλινγκ, μία συμφωνία στη σημερινή συνεδρίαση. “Τις τελευταίες εβδομάδες έμαθα ότι κάποιες φορές έχουμε καλά αποτελέσματα, έχουμε συμφωνία, αλλά δεν μπορούμε να την αποτυπώσουμε σε μια κοινή δηλωση”, ανέφερε ο Σέλινγκ, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το ελληνικό αίτημα παράτασης, σχολίασε ότι στην ελληνική επιστολή υπάρχουν φράσεις που χρήζουν πολλών ερμηνειών και τώρα θα πρέπει να αποσαφηνιστούν και ξεκαθάρισε πως το πρόγραμμα συνοδεύεται από προϋποθέσεις.