Σόιμπλε: Εμείς στο Eurogroup δεν είμαστε καλοί οικονομολόγοι σαν τον Βαρουφάκη!

Με ειρωνικό ύφος μίλησε για τον Γιάννη Βαρουφάκη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης του Ecofin.

Αναφερόμενος στις απόψεις που εκφράζει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών για το ελληνικό πρόγραμμα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχολίασε, σε εμφανώςειρωνικό τόνο: “Γιατί να μην έχει διαφορετική άποψη (ο Βαρουφάκης), που είναι και διάσημος οικονομολόγος; Ισχυρίζεται ότι θα έπρεπε να υπάρχουν καλύτερες, σημαντικότερες επιτυχίες. Φαίνεται ότι στο Eurogroup δεν είχαμε τόσους καλούς οικονομολόγους. Ό,τι μπορούσαμε κάναμε!”.

Συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο, ανέφερε: “Αλλά στο Eurogroup και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φαίνεται ότι δεν υπάρχουν τόσο καλοί οικονομολόγοι”.

Κατόπιν, ο Γερμανός υπουργός σημείωσε: “Πολλοί από τους συναδέλφους διερωτώνται τι θέλουν τελικά οι Έλληνες, ποιο είναι το πρόγραμμά τους. Έχουν πρόγραμμα; Δεν το γνωρίζω”.

Αναφερόμενος στο Eurogroup της προηγουμένης εβδομάδας, και στην επικοινωνία που φέρεται να είχε ο Γιάννης Βαρουφάκης με κυβερνητικό αξιωματούχο, μετά την οποία απέρριψε το προτεινόμενο προσχέδιο κοινού ανακοινωθέντος, επεσήμανε: “Η κατάσταση είχε ως εξής: Τα πράγματα δεν ήταν απολύτως σαφή. Ο ομόλογός μου είχε εντολή να διαπραγματευτεί ή μήπως ήταν ένα είδος διευρυμένης τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπηση στο Eurogroup;”.