BBC: Δείτε το Grexit σε 60 δευτερόλεπτα

"Τόσο η Ε.Ε. όσο και η Ελλάδα λένε ότι θέλουν η χώρα να παραμείνει στην Ευρωζώνη αλλά οι πιστωτές αρνούνται να απομειώσουν τα τεράστια χρέη της Ελλάδας. Σαν αποτέλεσμα το μέλλον του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας είναι εν αμφιβόλω και η χώρα είναι αντιμέτωπη με μια έξοδο από το ευρώ... Τι σημαίνει όμως αυτό;".

Με αυτά τα λόγια, το βρετανικό δίκτυο BBC έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ένα βίντεο 60 δευτερολέπτων στο οποίο προσπαθεί να εξηγήσει τι είναι το Grexit και ποιες οι συνέπειες του.

Το βίντεο επισημαίνει την ανάγκη η Ελλάδα να φτιάξει ένα νέο νόμισμα, εάν φύγει από το ευρώ. Όπως λέει, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι σε τέτοια περίπτωση θα υπάρξει μια μακρά περίοδος ύφεσης και σοβαρός κίνδυνος πληθωρισμού στην Ελλάδα. Όμως οι ελληνικές εξαγωγές αλλά και οι τιμές στον τουρισμό θα γίνουν πολύ πιο ελκυστικές.

Ασχέτως πάντως με τις προσεγγίσεις των μέσων ενημέρωσης ανά τον κόσμο, ένα ενδεχόμενο Grexit, είναι σίγουρα ένα γεγονός που θα προκαλέσει αλυσιδωτές συνέπειες, τις οποίες πιθανότατα ούτε οι κορυφαίοι οικονομολόγοι μπορούν να προβλέψουν.