Deutsche Bank: O ΣΥΡΙΖΑ γίνεται όλο και πιο συστημικό κόμμα

Ως υπερβολική χαρακτηρίζει την αντίδραση των αγορών απέναντι στην Ελλάδα σε ανάλυση της η Deutsche Bank, η οποία αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε όλο και πιο συστημικό κόμμα.

Η Deutsche Bank αποδίδει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να βγει από το πρόγραμμα διάσωσης, στην αποφυγή των πρόωρων εκλογών ή τη νίκη τους.

Το πρόβλημα ωστόσο παραμένει ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι ακόμη βιώσιμο και, συνεπώς, οι αγορές δεν εγκρίνουν την ιδέα της πρόωρης εξόδου και την απουσία μιας ασπίδας προστασίας.

Η Deutsche Bank εκτιμά επίσης ότι χωρίς την πρόωρη έξοδο από το Μνημόνιο, ο Σαμαράς ανησυχεί ότι θα χάσει από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα δεν ασπάζεται την έξοδο του ευρώ πια, αλλά υποστηρίζει την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.

Μάλιστα στην ίδια έκθεση γίνεται λόγος ότι η αντίδραση των αγορών είναι μάλλον υπερβολική και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται όλο και πιο συστημικό κόμμα.

Η Deutsche Bank εκτιμά επίσης ότι η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε φάση ύφεσης και το 2014, ενώ θα επιστρέψει στην ανάπτυξη από το 2015.