Θεοχάρης: Έκανα την καλύτερη δουλειά εδώ και δεκαετίες

“Έχω κάνει τη δουλειά μου καλύτερα από οποιονδήποτε τις τελευταίες δεκαετίες”, δήλωσε ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Ερωτηθείς αν αισθάνεται ότι έχει αδικήσει κάποιους με τις αποφάσεις που έλαβε από το πόστο του γενικού γραμματέα Εσόδων, απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας: “Υλοποίησα αυτά που έπρεπε να γίνουν”.

Νωρίτερα, ο Χάρης Θεοχάρης είχε παρουσιάσει ως προσωπική του και μόνο απόφαση την παραίτησή του, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησής του με το Γιάννη Στουρνάρα, χωρίς πάντως να λείψουν και οι αιχμές.

“Η απόφαση για την παραίτηση ήταν δική μου”, ξεκαθάρισε ο κ. Θεοχάρης, τονίζοντας πως “δεν έχει κανείς το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ”, ενώ αρνήθηκε να αποδώσει στον εαυτό του το ρόλο του εξιλαστήριου θύματος, υπογραμμίζοντας πως αν κάποιοι αναζητούν εξιλαστήριο θύμα, θα πρέπει να κοιτάξουν στα δικά τους πεπραγμένα.

Διαβάστε: Θεοχάρης: Κανείς δεν έχει το ανάστημα να μου πει να παραιτηθώ

Η παραίτηση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων αντιμετωπίζεται ως “αιτία βαθιάς ανησυχίας” από την Κομισιόν, που σε σχετική της ανακοίνωση ζητά η επιλογή του διαδόχου του να γίνει με αυστηρή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία.

Διαβάστε: Παρέμβαση Κομισιόν: Αιτία βαθιάς ανησυχίας η παραίτηση Θεοχάρη

Όσο για το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Χάρη Θεοχάρη, αυτό θα το μάθουμε πιθανότατα μετά τον επικείμενο ανασχηματισμό, καθώς η ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος που απευθύνει το υπουργείο Οικονομικών για τη θέση διαρκεί μέχρι την Κυριακή 15 Ιουνίου.

Διαβάστε: Μετά τον ανασχηματισμό ο αντικαταστάτης του Θεοχάρη