Ντάισελμπλουμ: Μετά το καλοκαίρι οι αποφάσεις για το Ελληνικό χρέος

Για το φθινόπωρο (το νωρίτερο) παρέπεμψε τη συζήτηση για περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων πριν από το Eurogroup των Βρυξελλών.

"Βρισκόμαστε εν μέσω αξιολόγησης. Αν η αξιολόγηση κλείσει θετικά, η απόφαση για μία νέα βοήθεια για την Ελλάδα μπορεί να περιμένει μετά τις ευρωεκλογές", ανέφερε ο Πρόεδρος του Eurogroup. "Πάντα λέγαμε ότι θα κοιτάξουμε το μέλλον όταν η Eurostat επικυρώσει τα ελληνικά στοιχεία. Αυτό θα γίνει στο τέλος Απριλίου", ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ, διευκρινίζοντας ότι στη συνέχεια το Eurogroup θα αποφασίσει ένα νέο πιθανό πρόγραμμα για την Ελλάδα, εάν αυτό είναι αναγκαίο. Ερωτηθείς, δε, πότε ακριβώς θα ληφθεί αυτή η απόφαση, ο Γ. Ντάισελμπλουμ απάντησε "μετά το καλοκαίρι", διευκρινίζοντας πως "θα μπορούσε να είναι και το Σεπτέμβριο".
 
Συνεχίζοντας, ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι εφόσον ικανοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις του ελληνικού προγράμματος, θα εγκριθούν και οι δόσεις των επόμενων δανείων πριν από τον Μάιο. "Αυτό θα χρηματοδοτήσει την Ελλάδα έως τον Αύγουστο. Επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης, με βάση τα στοιχεία της Ευρωστατιστικής Υπηρεσίας, να λάβουμε νέες αποφάσεις", πρόσθεσε.
 
Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε πως το χρέος της Ελλάδας θα πρέπει να μειωθεί, ωστόσο “το ερώτημα είναι ποιος θα το κάνει και πώς θα γίνει”.