Σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας για την ALMACO

Άλλη μια μεγάλη βιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας. Η Αλουμίνιο Μακεδονίας–ALMACO, με παρουσία στη χώρα μας 36 χρόνια, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα γεμίζοντας με αγωνία τους εργαζομένους. Η διοίκηση της εταιρείας καταβάλει προσπάθειες εξυγίανσης που θα επιτρέψουν την ομαλή λειτουργία της εταιρείας.

Τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία κατέγραφε ζημιές καθώς η καθίζηση της οικοδομικής δραστηριότητας είχε ως επακόλουθο τη συρρίκνωση της εγχώριας ζήτησης προφίλ αλουμινίου. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το 2012 οι πωλήσεις της εταιρείας συρρικνώθηκαν κατά 41,3% φθάνοντας τα 9.6 εκ. ευρώ από τα 16.36 του 2011 καταγράφοντας για ένα ακόμα έτος ζημιές.

Η εταιρεία έχει την έδρα της στη Νέα Σάντα Κιλκίς και απασχολούσε στις καλές εποχές της 280 εργαζομένους. Λόγω της συρρίκνωσης των οικονομικών μεγεθών της έγινε μια προσπάθεια συμπίεσης του κόστους παραγωγής στα πλαίσια του όποιου περιλαμβάνονταν και η συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού μέσω απολύσεων. Από του 280 εργαζομένους μέσω των απολύσεων το εργατικό δυναμικό της μειώθηκε σε 100 άτομα.

 Ποια είναι η εταιρεία ΑLMACO

 Η εταιρεία ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε-ΑΛΜΑΚΟ ιδρύθηκε το 1977, έχοντας ως αντικείμενο τη διέλαση αλουμινίου, με έδρα το Κιλκίς. Το εργοστάσιο της εταιρίας βρίσκεται εγκατεστημένο σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη, σε ιδιόκτητη έκταση 100 περίπου, στρεμμάτων, στεγασμένο βιομηχανικό χώρο 25.000 τ.μ και κτίριο γραφείων 1200 τ.μ, ενώ διαθέτει τρεις πρέσες διελάσεως συνολικής παραγωγικής δυνατότητας 20.000 τόνων ετησίως, τρεις γραμμές ηλεκτροστατικής βαφής παραγωγικής ικανότητας 15.000 τόνων και μία γραμμή ανοδίωσης παραγωγικής ικανότητας 4.000 τόνων.

Η ALMACO  έχει παρουσία στη διεθνή αγορά με βασικές χώρες προορισμού των προϊόντων χώρες όπως: Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τσεχία, Πολωνία κ.λ.π. Η λειτουργία της εταιρίας καθώς και όλη η βιομηχανική της δραστηριότητα είναι οργανωμένη και πιστοποιημένη σύμφωνα με το σύστημα ολικής ποιότητας ISO 9001/2008 ενώ οι επιμέρους παραγωγικές της διαδικασίες καλύπτονται από ειδικά πιστοποιητικά ποιότητος (QUALANOD για την ανοδίωση και QUALICOAT για την ηλεκτροστατική βαφή).

Για την αποτελεσματική διαχείριση του συνόλου των οικονομικών και παραγωγικών της διαδικασιών η εταιρία έχει αναπτύξει ένα πλήρες, εξαιρετικά ευφυές και απολύτως εξελίξιμο ERP.