Ακίνητα: Ενιαίος Φόρος και ΦΑΠ μαζί!

Από την αρχή ξαναγράφεται ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων. Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα υπάρχει μόνο στα χαρτιά, αφού το σενάριο που εξετάζεται είναι να υπάρξει μεγάλη φορολόγηση για όσους έχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ, καθώς θα παραμείνει και ο ΦΑΠ!

Τη χρυσή τομή των αλλαγών, αναζήτησαν χθες σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου εκπρόσωποι της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ από κοινού με τον βουλευτή επικρατείας και σύμβουλο του Πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίδη. Στη σύσκεψη μετείχε και ο σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, καθηγητής Νίκος Καραβίτης ο οποίος έχει επιφορτιστεί με την κατάρτιση του νομοσχεδίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προωθεί σημαντικές αλλαγές στο αρχικό νομοσχέδιο και στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορα σενάρια, για συνδυασμό του ΕΝΦΑ με τον ΦΑΠ.

Φαίνεται ότι επιδιώκεται ελάφρυνση της επιβάρυνσης των αγροτών κατά 40 εκατ. ευρώ με εξαίρεση από το φόρο κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Σήμερα αναμένεται να δοθούν στους εκπροσώπους των κομμάτων από το Μέγαρο Μαξίμου οι κατευθύνσεις των αλλαγών για να ικανοποιηθούν οι βουλευτές.
Να σημειωθεί ότι ο στόχος είσπραξης 2,9 δισ. ευρώ παραμένει αλλά ο στόχος βεβαίωσης εσόδων 3,5 δισ. ευρώ αναμένεται να χαμηλώσει.