Τσαμάζ : Υλοποιούμε απρόσκοπτα το επενδυτικό μας πλάνο

Την πεποίθησή του ότι τα πράγματα δε θα πάνε άσχημα και πως στο τέλος θα επικρατήσει η λογική, ώστε να επέλθει συμβιβασμός μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, εξέφρασε ο επικεφαλής του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ. 

Ο κύριος Τσαμάζ εκτίμησε ότι η χώρα θα φύγει από τη διελκυστίνδα, ενώ δήλωσε ότι οι Γερμανοί μέτοχοι δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση στην ελληνική οικονομία. "Το επενδυτικό πρόγραμμα του οργανισμού θα υλοποιηθεί κανονικά, πάρα τις αντιξοότητες στο ευρύτερο πολίτικο και οικονομικό περιβάλλον", ξεκαθάρισε. 

Είπε ακόμα ότι ουδέποτε ζητήθηκε από τον ΟΤΕ να μεταφέρει ταμειακά διαθέσιμα στα κρατικά ταμεία, προσθέτοντας ότι "είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε έκτακτη εισφορά στα κέρδη μας", αν και όποτε αυτή επιβληθεί. Πάντως, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι ο ΟΤΕ πλήρωσε πέρυσι στο ελληνικό Δημόσιο για φόρους και εισφορές το ποσό του 1 δισ. ευρώ. 

Σε ό,τι αφορά το θέμα Forthnet - Nova, ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι "πρέπει να το ξαναδούμε, αφού ηρεμήσουν τα πράγματα στην αγορά", ενώ απέκλεισε εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη CYTA, λόγω των περιορισμών από το ρυθμιστικό πλαίσιο. 

Για την εθελούσια, εκτίμησε ότι θα συμμετάσχουν 800 υπάλληλοι και θα κοστίσει περί τα 110 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο, ενώ παράλληλα θα προσληφθούν πάνω από 300 άτομα.

ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ

Το πλάνο, που έχει αποφασιστεί, περιλαμβάνει επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ στην τρέχουσα τετραετία (χωρίς να υπολογίζονται οι δαπάνες για φάσμα και οι χρηματοδοτήσεις από κοινοτικά προγράμματα), και αφορά σε έξι πεδία: 

  • τεχνολογική υπεροχή
  • εμπειρία πελάτη
  • νέες πηγές εσόδων
  • ηγετική θέση στις παραδοσιακές υπηρεσίες
  • βελτιστοποίηση λειτουργιών και κόστους
  • στρατηγική ανθρωπίνου δυναμικού

 Όντας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Ελλάδα, ο ΟΤΕ θα επικεντρωθεί το 2015 στην επίτευξη των στόχων της ψηφιακής ατζέντας, ενώ προανήγγειλε το μετασχηματισμό του δικτύου σε all-ip έως το 2018.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ 

Μεταξύ άλλων, η διοίκηση του ΟΤΕ στοχεύει σε :

  • Κάλυψη κατά 100% του πληθυσμού με ταχύτητα 30 Mbps και κατά 50% με 100 Mbps στην πενταετία
  • Αύξηση της κάλυψης 4G από το 70% το 2014, στο 80% φέτος
  • Αύξηση της κάλυψης VDSL από το 30% το 2014, στο 40% φέτος
  • Έσοδα άνω των 100 εκατ. ευρώ από τον OTE TV μέχρι το τέλος του έτους

ΤΟ ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το νέο λογότυπο της Cosmote, ενώ το brand ΟΤΕ θα εμφανίζεται πάντα δίπλα στο logo κάθε θυγατρικής του ομίλου.