Ziegler :Το χρονοδιάγραμμα των VLTs, αλλαγές στο on line στοίχημα

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η επιλογή των προμηθευτών μηχανημάτων για τα VLTs, ώστε τα πρώτα να βγουν στην αγορά το τέταρτο τρίμηνο του 2014 και το σύνολο των 16.500 χιλιάδων VLTs, που θα διαχειρίζεται άμεσα ο οργανισμός, να έχει εγκατασταθεί μέχρι το τέλος του 2015. Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Kamil Ziegler, κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα εξαμήνου. 

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι θα επιχειρηθεί η λειτουργία του μεγαλύτερου αριθμού μηχανημάτων το συντομότερο δυνατόν, αφού - με την εγκατάσταση του πρώτου - αρχίζει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος της άδειας δεκαετούς εκμετάλλευσης.

Ο επικεφαλής της εισηγμένης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θετικά αποτελέσματα του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ και των λαχείων, καθώς και στη συνεχή προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού κόστους. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων, αλλά και την έκπληξή του για την πρόσθετη φορολογία, σχεδόν 29 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το διαδικτυακό στοίχημα, ο κύριος Ziegler δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος, και επικαλέστηκε τα μειονεκτήματα, με τα οποία λειτουργεί ο ΟΠΑΠ έναντι του οργανισμού (μη πληρωμή με πιστωτική κάρτα, υπεύθυνη πολιτική διαφήμισης, τεχνικές και άλλες παράμετροι). 

Μέχρι τέλος του έτους, εκτίμησε ότι ο τζίρος θα τρέξει με διψήφια αύξηση, αφού θα συμβάλλουν τα νέα παιχνίδια.