Η ελληνική Green Cola πηγαίνει… Άπω Ανατολή

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ Β. ΝΩΤΗ

Τη διαρκώς αυξανόμενη τάση των Ασιατών για κατανάλωση πιο υγιεινών προϊόντων, και στον τομέα των αναψυκτικών, επιχειρεί να εκμεταλλευθεί η Green Cola. Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, υπέγραψε πρόσφατα σχετική συμφωνία, ώστε το αναψυκτικό να πωλείται και στην ασιατική χώρα, με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση της παρουσίας του στην Άπω Ανατολή.
 
Το αναψυκτικό, που μετράει ούτε δύο χρόνια παρουσίας στα ράφια των ελληνικών super market, καταγράφει διαρκώς μεγαλύτερα μερίδια στην πίτα των αναψυκτικών, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και εκτός συνόρων.    
 
Η εταιρεία εξάγει ήδη στο Ισραήλ, στη Λιβύη, την Αυστραλία και το Βέλγιο, ενώ σε άλλες χώρες κάνει συνεργασίες, όπου οι εταίροι της παράγουν το προϊόν στις παραγωγικές μονάδες τους, λαμβάνοντας την πρώτη ύλη από την ελληνική εταιρεία. 
 
Πιο πρόσφατη συνεργασία τέτοιου είδους είναι με την κυπριακή ΚΕΑΝ, στη μεγαλόνησο, σε μια προσπάθεια να μπει σφήνα σε Pepsi και Coca Cola, που κυριαρχούν στην τοπική αγορά. Εκεί, η παραγωγή αναμένεται να αρχίσει μέσα στη χρονιά.
 
Εκτός αυτού, η Green Cola Company συζητά με Γερμανούς για την παραγωγή των προϊόντων της στη - διόλου ευκαταφρόνητη - αγορά της Σαουδικής Αραβίας, ενώ το ίδιο ξεκινά και στη Σερβία. 
 
Επιπλέον, η εταιρεία βλέπει προς Ιταλία, Πολωνία και Τσεχία, ενώ υπάρχουν και συζητήσεις με άλλες τρεις χώρες, που ακόμα δεν είναι ανακοινώσιμες. 
 

 

Οι εν Ελλάδι συνεργασίες

 
Με το μερίδιό της να αυξάνεται διαρκώς, αλλά να παραμένει ακόμα σε μονοψήφια ποσοστά (4% και τρίτη θέση στη Θεσσαλονίκη από 0,1% πέρυσι, ενώ πανελλαδικά έχει επταπλασιαστεί), η Green Cola επιχειρεί να αυξήσει την παρουσία της, διπλασιάζοντας την παραγωγή της. Σε αυτό το πλαίσιο, εκτός από τη μονάδα που διαθέτει στην Ορεστιάδα, θα παράγει τα προϊόντα της και στο εργοστάσιο Εσπερίδες της ΕΑΣ Αργολίδας, καλύπτοντας έτσι την αυξημένη ζήτηση. 
 
Με την ιστορική ΕΑΣ Αργολίδας - ΡΕΑ ήρθε σε συμφωνία τον προηγούμενο μήνα. Προβλέπεται η ΕΑΣΑ να γίνει εμφιαλωτής της ΕΠΑΠ (η εταιρεία που παράγει το αναψυκτικό), αξιοποιώντας έτσι την έξτρα δυναμικότητα στο εργοστάσιο αναψυκτικών της, που υπολειτουργούσε μέχρι σήμερα. 
 
"Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Green Cola, χωρίς το προϊόν να έχει διαφημιστεί ουσιαστικά", λέει στο news.gr ο Περικλής Βενιέρης, εκ των συνιδρυτών της Green Cola. "Τα σημαντικότερα στοιχεία της εταιρίας είναι οι άνθρωποι και τα προϊόντα της. Στόχος μας είναι να δίνουμε απόλαυση με πιο υγιεινά αναψυκτικά". Θυμίζουμε ότι η Green Cola παράγεται από φυσική καφεΐνη και με στέβια αντί για ζάχαρη ή οποιοδήποτε άλλο χημικό γλυκαντικό. 
 

Τα προϊόντα

 
Εκτός από την Green Cola, η εταιρεία παράγει αεριούχα πορτοκαλάδα, λεμονάδα, βυσσινάδα και γκαζόζα, με το όνομα ΜΠΛΕ, την GR8 Cola (με ζάχαρη) και τη σόδα και το τόνικ Mix & Match. Επίσης, αναψυκτικά ιδιωτικής ετικέτας για γνωστές αλυσίδες super market. 

Σύντομα, αναμένεται να κυκλοφορήσει και Green Cola χωρίς καφεΐνη.