Σελόντα : Μετά τις διακοπές η έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης

Ακόμα μία αναβολή πήρε η γενική συνέλευση της Σελόντα, που ήταν σήμερα προγραμματισμένη, με κύριο θέμα να εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας. Σχετικό αίτημα διατύπωσε πρώτα από το μέτοχο, Γ. Γρυππιώτη (πρώην Interfish - κατέχει το 13,3%) και στη συνέχεια από την πλευρά της Alpha Bank, για τις 23 Αυγούστου και της 31 Ιουλίου αντίστοιχα. Αιχμές για το αίτημα Γρυπιώτη άφησε ο νομικός εκπρόσωπος της Eurobank, που συντάχθηκε με την πρόταση της Alpha, λέγοντας ότι κάποια αιτήματα είναι παρελκυστικά για να επιβραδυνθούν οι αποφάσεις.

Τελικά, αποφασίστηκε η γενική συνέλευση να γίνει στις 22 Αυγούστου, με το μεγαλομέτοχο της εταιρείας, Β. Στεφανή, να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα αναβολή. Να σημειωθεί ότι στη σημερινή συνέλευση παρόντες ήταν το 27,83% των μετόχων, ενώ στην επόμενη θα απαιτείται η παρουσία του 67%. Ο ίδιος ευχαρίστησε τις τράπεζες, τονίζοντας ότι οι εξελίξεις στην εταιρεία θα καθορίσουν και αυτές στο σύνολο του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γ. Στεφανής, αφού έκανε μια αποτίμηση της κατάστασης, δήλωσε με νόημα ότι οι γραπτές εκθέσεις του CRO κάθε μήνα σε όλες τις τράπεζες "αναδεικνύουν τη συνέπεια των προγραμμάτων, που δόθηκαν το φθινόπωρο του 2013, με τους μηνιαίους απολογισμούς του 2014", και πρόσθεσε :

"Εμείς, που "δεν είχαμε ψάρια να πουλήσουμε”, κλείσαμε το εξάμηνο με πωλήσεις 11% παραπάνω ποσότητες. Εμείς, που θα αναζητούσαμε νέα χρηματοδότηση, έχουμε ένα υλοποιημένο πρόγραμμα ταμειακών ροών ζηλευτής ακρίβειας. Εμείς, που το IBR θα δυσκολευόταν να βρει τη συνταγή αναδιάρθρωσης, έχουμε ήδη καταλήξει στους όρους εξόφλησης των τραπεζικών υποχρεώσεών μας".