Θα συνεχιστεί η κερδοσκοπία στο ευρώ;

Η σημερινή συνεδρίαση δεν θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί διαφορετικά και αυτό ήταν κάτι για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει. Οι αγορές προεξοφλούσαν μια αλλαγή στη νομισματική πολιτική και όταν αυτό δεν έγινε έσπευσαν να κινήσουν ανοδικά το ευρώ.

Πρόκειται για την ίδια ακριβώς κίνηση με αυτή που είχαμε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Η ημέρα της συνεδρίασης έκλεισε με κέρδη για την ισοτιμία αλλά από την επομένη ξεκίνησε μια νέα πτώση. Θεωρούμε ότι το ευρώ θα δει ακόμα χαμηλότερα επίπεδα καθώς πλέον οι κερδοσκόποι έχουν και τη στήριξη των μακροοικονομικών στοιχείων. Οι αγορές πιέζουν για αλλαγή στη νομισματική πολιτική και το ευρώ αναμένεται να δοκιμάσει κρίσιμες στηρίξεις.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η κίνηση των χρηματιστηρίων. Θεωρούμε ότι βραχυπρόθεσμα θα δούμε τέλος στην άνοδο με τις αγορές να κινούνται προς μεσοπρόθεσμες στηρίξεις. Η αρχική εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για διόρθωση εντός μιας γενικότερης ανοδικής τάσης. Το αν αυτό θα αλλάξει θα είμαστε σε θέση να το δούμε μετά από καιρό.