Η BoE διατήρησε την ίδια νομισματική πολιτική

Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε αμετάβλητο το στόχο αγοράς assets για ένατο διαδοχικά μήνα κατά τη συνεδρίαση του Απριλίου καθώς ο δείκτης PMI έδειξε ότι η βρετανική οικονομία μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο αποφεύγοντας μια τρίτη ύφεση. Η πλειοψηφία των αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg ανέμενε η BoE να διατηρήσει το πρόγραμμα αγοράς assets στα 375 δισ. στερλίνες και για αυτό η αντίδραση της στερλίνας δεν ήταν σημαντική αμέσως μετά την απόφαση της BoE. Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,50%, όπως αναμενόταν.

Τον περασμένο Μάρτη, μόλις 3 από τους 9 αξιωματούχους τάχθηκαν υπέρ της επέκτασης της στήριξης. Ο διοικητής της BoE, King, αξίωσε επέκταση του στόχου αγοράς ομολόγων κατά 25 δισ. στερλίνες. Το Μάρτη υπήρξαν ανησυχίες ότι μια περαιτέρω στήριξη θα οδηγούσε σε μη επιθυμητή πτώση της στερλίνας, κάτι που θα μπορούσε να αποδυναμώσει την εγχώρια ζήτηση λόγω των υψηλότερων τιμών εισαγωγών. Ο ετήσιος πληθωρισμός στη Βρετανία ενισχύθηκε κατά 2,8% πάνω από το στόχο του 2,0% της BoE, κάτι που μπορεί να αποθαρρύνει μια πρόσθετη στήριξη.

Η στερλίνα άργησε να αντιδράσει στην ανακοίνωση της BoE. Επόμενη στήριξη για το GBPUSD στη γραμμή του 1,5000 και αντίσταση στο 1,5200.