Αισιόδοξος για την αξιολόγηση της Ελλάδας από την τρόικα ο Σόιμπλε

"Πολύ αισιόδοξος" ότι η επικείμενη αξιολόγηση της τρόικας για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, που αναμένεται να παρουσιαστεί στο Eurogroup της Δευτέρας, θα είναι θετική εμφανίστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση για τη δανειακή συμφωνία μεταξύ της γερμανικής και της ισπανικής αναπτυξιακής τράπεζας.

Όπως επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, η κυβέρνηση Σαμαρά έχει πετύχει "σημαντική πρόοδο" στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, και αυτό το δείχνουν πλέον και τα οικονομικά στοιχεία.

Παράλληλα, ο Σόιμπλε επιχείρησε να διαψεύσει τους φόβους ότι η πολιτική αναταραχή στην Πορτογαλία και η αστάθεια στην Ελλάδα μπορεί να επηρεάσουν τη σταθερότητα του ευρώ. “Νομίζω ότι το ευρώ θεωρείται τόσο σταθερό από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, που ακόμα και οι πολιτικές αναταραχές σε μεμονωμένες χώρες, που πάντα συμβαίνουν στις δημοκρατίες, δε σημαίνουν μία κρίση για το ευρώ”, τόνισε.

Αναφερόμενος ειδικά στην παραίτηση του Πορτογάλου ομολόγου του, Βιτόρ Γκασπάρ, ο Σόιμπλε εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση αυτή, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως κατά τη γνώμη του "δε θα οδηγήσει σε μία κρίση του ευρώ".