Ντάισελμπλουμ: Ουδέν σχόλιο για τη νέα πρόταση – Ες αύριον τα σπουδαία

“Τεράστιας σημασίας απόφαση” χαρακτήρισε την αυριανή του Eurogroupο Γερούν Ντάισελμπλουμ, η οποία θα αφορά την έγκριση ή όχι της νέας ελληνικής πρότασης για έκτακτη χρηματοδότηση. Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο στις 16.00. 

Ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης χρειάζεται να λάβουν μια "σημαντική απόφαση", όταν συναντηθούν αλλά αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σε σχέση με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, λέγοντας ωστόσο ότι το έγγραφο είναι ένα "λεπτομερές κείμενο". "Η ευρεία στήριξη εντός της Ελλάδας δίνει στην πρόταση περισσότερη αξιοπιστία, αλλά ακόμα και τότε χρειάζεται να εξετάσουμε προσεκτικά κατά πόσο είναι καλή και εάν βγαίνουν τα νούμερα", είπε σε δημοσιογράφους. 

"Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είναι μια πολύ σημαντική απόφαση που οφείλουμε να λάβουμε αύριο, οπότε θα το κάνουμε επιμελώς", δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ. 

Επίσης, δεν έκανε καμμία πρόβλεψη για επίτευξη συμφωνίας με την Ελληνική πλευρά, λέγοντα ςότι περιμένει την εκτίμηση των τεχνικών κλιμακίων των Θεσμών απόψε. 

"Είναι ένα πολύ μακροσκελές κείμενο, όμως οφείλουμε να εξετάσουμε αν είναι επαρκώς συγκεκριμένο, αν η εφαρμογή του θα αποφέρει αρκετά χρήματα, αν τα οικονομικά αποτελέσματα είναι αρκετά ισχυρά", δήλωσε ακόμη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. "Υπάρχουν ομάδες για να το εξετάσουν αυτό στην ΕΚΤ, στο ΔΝΤ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνεπώς τις αφήνω να κάνουν τη δουλειά τους", πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ συμμετείχε το απόγευμα σε τηλεδιάσκεψη με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Μάριο Ντράγκι. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν, ο στόχος ήταν να συμφωνήσουν σε μια κοινή θέση των θεσμών πάνω στις ελληνικές προτάσεις, η οποία αυτήν την ώρα συγγράφεται και θα αποσταλεί στο Eurogroup.