Κυπριακό Πανεπιστήμιο δέχεται bitcoins για πληρωμή διδάκτρων !

Το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας είναι το πρώτο αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον κόσμο που, όπως ανακοίνωσε, θα δέχεται την πληρωμή των διδάκτρων από τους φοιτητές σε bitcoins, δηλαδή στο ψηφιακό νόμισμα που “σαρώνει” στο Διαδίκτυο.

Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου, μιλώντας στο GeekWire, τόνισε πως σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι αφενός να διευκολύνουν συγκεκριμένες κατηγορίες φοιτητών, αφετέρου δε να ενισχύσει την πρακτική τεχνογνωσία του Πανεπιστημίου σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο τομέα.

Σε ανακοίνωσή του, ο οικονομικός διευθυντής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Χρήστος Βλάχος, αναφέρει: “Το ψηφιακό νόμισμα θα δημιουργήσει πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες και θα λειτουργήσει ως μηχανισμός για την εξάπλωση  χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε περιοχές του κόσμου όπου ο τραπεζικός τομέας είναι λιγότερο ανεπτυγμένος”.

Βέβαια, το bitcoin μπορεί να θεωρείται το νόμισμα του μέλλοντος, όμως ακόμα είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητο, κάτι που     αποδείχθηκε περίτρανα και σήμερα, που η αξία του έχει υποχωρήσει στα 460 δολάρια, όταν πριν από δύο μέρες είχε φτάσει ως και τα 900 δολάρια.