Τα ελληνικά χειροποίητα σανδάλια που ταξιδεύουν και στο εξωτερικό

Τα ελληνικά χειροποίητα σανδάλια που ταξιδεύουν και στο εξωτερικό

Πώς η Ελευθερία Τυράκη βρήκε διέξοδο στην κρίση

Η διεθνή επέκταση σε χώρες της ευρωπαϊκής αγοράς και η τοποθέτηση των προϊόντων Greek Chic Handmades στο δίκτυο λιανικής στην Ελλάδα, αποτελούν τους δύο βασικούς στόχους του 2017 για την Ελευθερία Τυράκη, ιδιοκτήτρια της επιχείρησης.

Αναζητώντας νέους επαγγελματικούς ορίζοντες στην αρχή της οικονομικής κρίσης, η Ελευθερία Τυράκη λαμβάνει την απόφαση να κάνει το μεράκι της... εργασία, δημιουργώντας την Greek Chic Handmades στα τέλη του 2012.

Μετά από χρόνια εμπειρίας ως ηχολήπτρια, σε έναν από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, αποφασίζει να αλλάξει σελίδα στη ζωή της έχοντας ως εφόδια την ραπτική μηχανή της γιαγιάς της, και κυρίως... πάθος για δημιουργία, που εν τέλει έγινε η κύρια απασχόλησή της.

Στα πρώτα της βήματα, άρχισε να ασχολείται με τη δημιουργία μιας συλλογής με χειροποίητα σανδάλια που σχεδιαστικά, αλλά κυρίως ποιοτικά, διέφεραν κατά πολύ από τα λεγόμενα «τουριστικά», προσθέτοντας στη συνέχεια αξεσουάρ, τσάντες και περικάρπια στη συλλογή της.

«Φέτος, η συλλογή των Greek Chic Handmades θα βρίσκεται σε δύο καταστήματα λιανικής, σε Ύδρα, Πάτμο, Καβάλα και Ρόδο, ενώ επιδίωξή μας είναι να διευρύνουμε το δίκτυο πώλησης σε περισσότερα καταστήματα προσεχώς», όπως επισημαίνει η Ελευθερία Τυράκη μιλώντας στο news.gr.

Λόγω αυτών των ιδιαιτεροτήτων και σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα Greek Chic Handmades τοποθετούνται γρήγορα και εκτός Ελλάδας, έχοντας συνολικά παρουσία σε 15 χώρες της Ε.Ε.

Το online κατάστημα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον αγοραστών από το εξωτερικό, με τις υψηλότερες πωλήσεις να πραγματοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία. «Σε πρόσφατη συμμετοχή μας σε έκθεση του Παρισιού, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, καταφέραμε να συνάψουμε συμφωνία για χονδρική πώληση των Greek Chic Handmades στο Κουβέιτ».

Τα πρώτα βήματα του Greek Chic Handmades έγιναν στα τέλη του 2012, όταν η Ελευθερία Τυράκη, μετά από χρόνια εμπειρίας ως ηχολήπτρια σε έναν από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, αποφασίζει να αλλάξει σελίδα στη ζωή της. Με εφόδιο την ραπτική μηχανή από τη γιαγιά της και μαθήματα από το youtube ξεκινά τα πρώτα χειροποίητα σανδάλια, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία στο διαδίκτυο.

Οι δημιουργίες της είναι εμπνευσμένες από το «ελληνικό καλοκαίρι» και τα «νησιά». Τα σχέδια τα επιμελείται η ίδια, προσωπικά, από την αρχή έως το τελικό προϊόν. Υπάρχουν όμως, και «κάποιοι λίγοι, αλλά εξαιρετικά ικανοί εξωτερικοί συνεργάτες για την παραγωγή, με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για την ποιότητα», όπως επισημαίνει.

Σίγουρα, η αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού και η έναρξη δικής της επιχείρησης μέσα στην κρίση, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, με πείσμα, επιμονή και αρκετή προσπάθεια καταφέρνει σύντομα να κάνει τα Greek Chic Handmades περιζήτητα.