Επτά γυναίκες κυριαρχούν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

Επτά γυναίκες κυριαρχούν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

Γένους θηλυκού και οι επτά επικεφαλής της επόμενης συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο

Επτά γυναίκες θα προεδρεύσουν στο επόμενο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, που έχει επικριθεί για την απουσία γυναικών από τις συνεδριάσεις του τα προηγούμενα χρόνια.

Οι επτά γυναίκες που θα προεδρεύσουν στην τετραήμερη συνεδρίαση που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο είναι η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ, η διευθύνουσα σύμβουλος της IBM Τζίνι Ρόμετι, η επικεφαλής του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού Engie Ισαμπέλ Κοσέρ, η γενική διευθύντρια του CERN Φαμπιόλα Τζανότι, η ιδρύτρια της συνεργατικής τράπεζας για γυναίκες Mann Deshi Bank, Τσέτνα Σίνχα, και η γενική γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εμπορικών Ενώσεων, Σάραν Μπάροου.

Οι γυναίκες αυτές επελέγησαν επειδή είναι ηγέτιδες στους τομείς που δραστηριοποιούνται, και ο ρόλος τους στο Νταβός θα είναι να διαμορφώσουν το πρόγραμμα και να ηγηθούν των συζητήσεων και των πάνελ. Το θέμα του 48ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είναι «να εξερευνήσει τα αίτια και τις ρεαλιστικές λύσεις για τα πολλαπλά πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίσει η παγκόσμια κοινωνία».

Σε ετήσια έκθεσή του που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ εκτιμά ότι θα χρειαστούν ακόμα 217 χρόνια μέχρι οι γυναίκες να πληρώνονται εξίσου με τους άνδρες και να εκπροσωπούνται εξίσου στην αγορά εργασίας, αποκαλύπτοντας ένα οικονομικό χάσμα της τάξεως του 58%.