Μπαρτσελόνα, Εσπανιόλ και Χιρόνα… απεργούν την Τρίτη

Μπαρτσελόνα, Εσπανιόλ και Χιρόνα… απεργούν την Τρίτη

Οι τρεις σύλλογοι της Καταλονίας συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν κηρυχθεί

Στη γενική απεργία που έχει κηρυχθεί για αύριο Τρίτη 3 Οκτωβρίου στην Καταλονία θα συμμετάσχουν οι τρεις καταλανικές ομάδες της Primera Division, Μπαρτσελόνα, Εσπανιόλ και Χιρόνα.

Την απεργία έχουν προκηρύξει πάνω από 40 ενώσεις και σωματεία της Καταλονίας, υπό τη συλλογική κίνηση «Τραπέζι για τη Δημοκρατία», μετά από τη βίαιη καταστολή στο δημοψήφισμα της Κυριακής, όπου πάνω από 840 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.

«Η Μπαρτσελόνα συμμετέχει στην εθνική απεργία που έχει κηρύξει το Τραπέζι για τη Δημοκρατία και επομένως ο σύλλογος θα είναι κλειστός αύριο», ανακοίνωσε μέσω Twitter η Μπαρτσελόνα, προσθέτοντας: «Καμία από τις επαγγελματικές ή νεανικές ομάδες της Μπαρτσελόνα δεν θα προπονηθεί αύριο στο Ciutat Esportiva».

Αντίστοιχες ανακοινώσεις έχουν εκδώσει και η Εσπανιόλ, καθώς και η Χιρόνα.

Εξάλλου, σήμερα οι εργαζόμενοι στα γραφεία της Μπαρτσελόνα συμμετείχαν στη 15λεπτη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι ανά την Καταλονία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Υπενθυμίζεται ότι, παρά τις ταραχές στη Βαρκελώνη, το κυριακάτικο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Λας Πάλμας διεξήχθη κανονικά, αν και κεκλεισμένων των θυρών, με τους «μπλαουγκράνα» να παίρνουν τη νίκη με 3-0.