Μάντσεστερ Σίτι, η πιο «ακριβή» ομάδα όλων των εποχών

Μάντσεστερ Σίτι, η πιο «ακριβή» ομάδα όλων των εποχών

Πόσα χρήματα έχουν δαπανήσει οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης για να «χτίσουν» το ρόστερ τους

Είναι επίσημο: μετά και τις φετινές μεταγραφές του Πεπ Γκουαρντιόλα, η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πιο... ακριβή ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου! Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει το Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου CIES σε μελέτη του, συνεκτιμώντας τα ποσά που δαπάνησε η κάθε ομάδα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία) για να αποκτήσει τους παίκτες που διαθέτουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του CIES, η Μάντσεστερ Σίτι έχει πληρώσει συνολικά 853 εκατομμύρια ευρώ για τους παίκτες της, ενώ μόλις 3 εκατομμύρια πίσω της βρίσκεται η Παρί Σεν Ζερμέν, που από τα συνολικά 850 εκατ. ευρώ που έχει ξοδέψει, τα 395 εκατομμύρια δαπανήθηκαν φέτος για τις μεταγραφές των Νεϊμάρ και Εμπαπέ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ του Ζοζέ Μουρίνιο, που έχει «χαλάσει» 784 εκατομμύρια ευρώ για το ρόστερ της, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Τσέλσι (644 εκατ. ευρώ) και η Μπαρτσελόνα (628 εκατ. ευρώ).

Πολύ λιγότερα από την «αιώνια» αντίπαλό της έχει δώσει η Ρεάλ Μαδρίτης (497 εκατ. ευρώ), που βρίσκεται στην έκτη θέση, και ακολουθούν η Γιουβέντους (470 εκατ. ευρώ), η Λίβερπουλ (437 εκατ. ευρώ), η Άρσεναλ (416 εκατ. ευρώ) και η Τότεναμ (361 εκατ. ευρώ).

Με άλλα λόγια, από τις δέκα πιο «ακριβές» ομάδες της Ευρώπης, οι έξι είναι από την Premier League, συν τις «αιώνιες» Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, τη... νεόπλουτη Παρί Σεν Ζερμέν και την παραδοσιακή δύναμη Γιουβέντους. Όσον αφορά στο γερμανικό πρωτάθλημα, οριακά εκτός δεκάδας μένει η Μπάγερν Μονάχου, που είναι 11η με κόστος 350 εκατ. ευρώ, ενώ η Ντόρτμουντ είναι 16η με 275 εκατ. ευρώ.